Löften, ambitioner och årets sista video

Ja, då är det dags att lova en massa saker igen. I år är jag modest. Jag ska bara arbeta mera, tänka mera på miljön, skänka pengar till alla slags filantropiska inrättningar, motionera mera, äta mindre, dricka mindre, svära mindre, vara trevligare mot alla – även mig själv, se mindre på teve, läsa mera och fortsätta att negligera Facebook och Twitter och andra mötesplatser där folk berättar att man ska gå på toa eller åka till mormor på middag. Och så var det nåt dussintal löften till – som jag redan har glömt. Det börjar bra.

Att lova är en sak, att ha ambitioner är en annan. Mina ambitioner med bloggen ska sjösättas så snart ”datamaskineriet” fungerar som det ska. Häromdagen konstaterades att dyrt betalt bredband saknade signal. Det nya modemet – som anlände från operatören i papplåda stor nog att rymma en hushållsgris – var trasigt. Och som lök på laxen: En viktig sladd var av. Ja, just det: Av! Det börjar bra.

Nu nynnar jag flitigt på en gammal slagdänga med Sven Ingvars som – om jag inte minns fel – bar titeln Börja om från början, börja om på nytt…

Mina bloggambitioner bör kunna transformeras från ambitioner till verklighet nån vecka in på 2012. Fotona blir större, 1280 pixlar känns lagom. Inläggen ska bli runt tre per vecka, ibland flera men sällan färre. Jag ska försöka leta upp intressanta människor, grupper och företeelser som driver utvecklingen framåt, alltså ”eldsjälar”. Som exempel kan nämnas ett längre kommande inlägg om människorna bakom Gärdslösa Prästgård. Och så vill jag träffa den dam i Södra Möckleby som i 60 år har drivit sin klädaffär. Jag undrar hur många gånger hon har börjat om från början.

Den där slagdängan är bra. Livet är ett enda pärlband av dalar och toppar och det gäller att aldrig tappa sugen. Nynna på, bara:

Börja om från början
börja om på nytt
varför ska man sörja
tider som har flytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: