Öland – ett skidparadis

Så länge vi bodde i Jämtland åkte vi nästan aldrig skidor. Nu bor vi på Öland och i dag tog vi laggen ut på Alvaret. Jag minns inte om vi stakade tre kilometer eller tre mil men det spelar mindre roll. Viktigare är att det gick riktigt bra. Kommer ytterligare en decimeter snö blir förhållandena perfekta. Man kanske skulle träna lite mer… Ölandsmästerskapen nästa?

fint-fc3b6reStilstudie av min fru. Föret är alldeles utmärkt, liksom vädret.

nc3a4ktergalar-pc3a5-alvaretFranska lagg associerar man sällan med Öland. Men rossignol betyder näktergal, Ölands landskapsdjur.

fiskstimPå Alvaret finns fläckar där vinden har sopat bort nästan all snö. I motljus kan skuggorna i de tunna snösträngar som lyckats hålla sig fast i backen se ut som ”blå stimfiskar”.

solstundJo, det är faktiskt sant. Våren är på väg. I solen efter turen blev det flera plusgrader – och fåglarna sjöng.

Märkt ,

2 tankar om “Öland – ett skidparadis

 1. Lars Henell skriver:

  Tål att upprepas, fantastiskt fin blogg Staffan! Men det här inlägget Öland-Ett Skidparadis, det såg ju nästan ut som vanlig längdskidåkning? Det har jag aldrig prövat på. Här på Öland, efter ett snöfall, är vi ju specialister på puckelpist (tyvärr finns dock inga tävlingsdiscipliner här på det horisontella planet, utan man envisas med att åka utför, annars hade vi definitivt haft en ölandsboende som världsetta). Ha det fortsatt gott!

  • degerhamn skriver:

   Tack för stärkande omdöme.
   Om vi tillsammans skulle utveckla utförsåkningen här på ön? Borta hos dig, vid södra Albrunna, finns ju branta, nästan lodräta, stup ned mot kusten. Där skulle man kunna köra Ölandsmästerskapen i både puckelpist och störtlopp. Eventuellt överlevande segrare dekoreras med ståtlig perenn. 😉

   För övrigt vill jag gärna skriva om dig några dar innan du öppnar för säsongen. Men det tar vi senare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: