Knutpunkt Näringsliv

Det hölls företagarträff på Ekerum Golf & Resort i går. Utvecklingen av varumärket Öland var den ungefärliga rubriken, och mycket handlade om framtiden. Drygt hundra intresserade infann sig för att lyssna på föredrag, brainstorma, äta gott, träffa kollegor och prata om ditten och datten utan alltför stort allvar. Alvarsamt har nedan valt ut några få korn – icke nödvändigtvis att betrakta som russin – ur träffens stora och välgräddade kaka.

Helene och Bengt Grafström var möteskoordinator, respektive mötesledare. Här redovisar de några av alla futuristiska utvecklingstips som strömmade in under träffen. ”Flera toaletter” och ”större satsningar på flygsporten” var två av flera tjog förslag. ”Bort med simpla outlets” och ”in med kvalitet och kultur”, var andra.

Det öländska cykelprojektet ”Fyr till fyr” närmar sig skarpt läge. Christer Petersson heter projektdirigenten som ska sätta sprätt på 27,5 miljoner spänn innan sista asfaltstumpen är lagd. – Min målsättning är att varenda krona ska vara förbrukad när allt är klart och jag har fått ut min sista månadslön, sade han bland annat. Ovan ser vi Mats Jansson, destinationsexpert från Gotland, som berättade om cykelvägarnas utveckling där. – Vårt goda rykte som cykelö är en aning överdrivet, var en av hans franka och ögonbrynshöjande bekännelser. Gotlänningen Mats tror verkligen på det öländska projektet ”Fyr till fyr”.

Victoria Jansson från företaget Tendensor gjorde videoupptagningar av företagare som hade förslag på hur man ska utveckla Ölandsturismen. En man med klara uppfattningar om vad som bör göras var Jonny Edling. Han vill lösa husbilsproblematiken, som i praktiken är lika med ”att fixa ställplatser för den sortens fordon”. – Jag har lösningen och inom bara nån vecka kommer jag att presentera den för medierna, sade han utan att darra på manschetten.
 
Jan Mikaelsson är pensionerad/passionerad geolog och universitetslärare. Han dyker upp i nästan alla turistiska sammanhang. Denna dag berättade han om geoturismen på ön. Jans starka engagemang är sannolikt en av nycklarna till hans framgång som både föreläsare och lärare. Det tror han i alla fall själv.
 
Victoria Jansson arbetar på företaget Tendensor, som har klara arbetsuppgifter framöver.
 
Efter en hel dags lyssnande känns det skönt att få sträcka på benen. Slut för i dag, tack för i dag!
Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: