Albrunna lund – 11 april

Eftersom en del buskar och träd nu har fått små musöron var det en handfull watt dunklare i lunden i dag än vid vårt senaste besök 27 mars. Blåsipporna lyser om möjligt ännu blåare än tidigare, och de ser fortfarande helt fräscha ut. Vi såg också vitsippor, men gulsipporna får vi nog vänta på ytterligare några dagar.

Småningom hoppas vi få se blommande våradonis, även kallad arontorpsros. Vi fick tyvärr negativa nyheter om den i dag. En vandrare berättade att nån klåfingrig har varit framme och grävt upp flera plantor av den fridlysta rariteten.

Vi mötte också en man som fotograferade blommor för att lägga ut dem till andras beskådande genom en egensnickrad app. Han hade redan 200 trogna ”följeslagare”.

Så är det: Vissa ska bara ha, andra delar med sig.

Min fru vid det lilla vattensystemet något hundratal meter från ”entrén” vid väg 136. Som synes är blåsipporna verkligen blå!
 
Samma stig, men åt andra hållet – åt öster.

10 tankar om “Albrunna lund – 11 april

 1. Kerstin Wallin skriver:

  Våradonisen har slagit ut blygsamt, man får gå försiktigt o leta på lilla ängen.

 2. Lars Hansén skriver:

  Jodå. Våradonisen blommade om än små och inte så många. Att någon grävt upp plantor tror inte jag. Något djur som krafsat troligen.
  Så om ett par dagar är dom större och fler samt blommar guldippan som en gul matta genom lunden.

 3. Lars Hansén skriver:

  Den gula mattan kommer. Helt dominerande under en period. Som du sa”gäller att hinna med nu när allt går så fort”. Och lungörten var redan utslagen och ganska stor. Nu dröjer det inte länge innan vi får kliva över muren här och gå på orkidée vandring.

 4. Lars Hansén skriver:

  Då har jag en rekommendation. Backsipporna vid nerfaren till Haga Park. Som finast just nu och jättemånga. Uppe på enbacken utmed stora vägen just vid nerfarten. Fantastiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: