Mörbylånga Tandvårdsgrupp

Kan det vara skoj att gå till tandläkaren? Svaret är ja. Kliniken i Mörbylånga hade Öppet hus i dag. Mörbylånga Tandvårdsgrupp slog på trumman och folk strömmade till för att prata tandvård, skratta, testa chanserna i lotteriet och få en gratis genomgång av gaddarna. Några riktigt modiga vågade sig också på en ansiktsmålning. Mindre modiga nöjde sig med en lott, som Alvarsamt

– Det har flutit på riktigt bra, summerade chefen själv, Thomas Wallgren. Nu vid 13-snåret har ett 40-tal personer varit här. Jag är väldigt nöjd.

Thomas är också tillfreds med klinikens utveckling sedan starten i juli 2010. Patienterna blir fler och fler. Företaget har två kliniker, en mindre i Mörbylånga och en större i Borgholm.

Plötsligt går larmet från lottericentralen ute i receptionen:
– Alvarsamt har vunnit en eltandborste!

Vilket skulle bevisas: Det är skoj att gå till tandläkaren.

Så här fin kan man bli hos tandläkaren – i hela ansiktet. Johanna till vänster målar Vera. I bakgrunden målas Ellen av Katarina – måhända till ett litet tandtroll.
 
Agneta hade tidvis fullt upp i receptionen. Presentpåsar och lotter skulle delas ut och frågor om allt mellan ”lämpliga tandkrämer” och ”klinikens öppettider” skulle besvaras. 
 
Här står tandsköterskan Caroline med presentpåse mellan tandläkarna Thomas till vänster och Tommy till höger.
 
The boss himself, Thomas, med de andra på en armlängs avstånd: Tommy, Agneta och Caroline utanför kliniken. Men poseringen görs bara på skoj.
 
Anna-Britt, Agneta och Caroline i receptionen. Några minuter senare byttes lugnet mot ”full fart på alla cylindrar”.
 
Johanna Tynnhammar har ett ovanligt yrke. Hon är gycklare. Katarina Hallberg har ännu inget yrke, hon går på gymnasiet. Båda målar ansikten och andra kroppsdelar. Här ser vi ”korthalsad giraff” och ”skrattande tuggtand”.
 
Anna-Britt hoppar in som sköterska ibland. Tommy Nederfors är tandläkare och klinikens grand old man, 74. – Jag har inte en tanke på att sluta jobba. Det är ju så kul! Tommy har hållit föredrag om tandvård runt om i hela världen och varit tandläkare i bland annat USA, Italien, Saudiarabien – och i Löttorp. I Saudiarabien jobbade han på ett av världens största sjukhus med 8 500 anställda. Här visar han käkens uppbyggnad och berättar att dåliga tänder kan orsaka både hjärtfel och stroke.
 
Erika i stolen. Hon har problem med värk i käkarna och Tommy hittar genast orsaken: – Erika gnisslar tänder. Det räcker med några minuter på natten så blir det besvär. Jämför med en skidåkare som åker två minuter i fartställning nerför backen. Benen skakar av ansträngning. Men en som kört tre timmar i Vasaloppet kan vara helt avspänd efter målgång. Det handlar om statisk, respektive dynamisk muskelanvändning. Den senare är nyttig, den förra ger problem. Här löser vi besvären med en bettskena. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: