Rar skönhet

Efter tips från Lars Hansén drog min fru och jag iväg mot Haga park. Det regnade. Det snöade. Det haglade. Det var bara att gilla läget. Ett stort fält med några enar. Läskpappersgrått på himlen, tristgrått på marken. Vi började gå, såg inte en sippa så långt ögat nådde. Men så… I fjolårsgräset syns de knappast, det är som om gråljuset suger färgen ur dem, gör dem anemiska – backsipporna.

Allt för konsten! Det var bara att lägga sig pladask i vätan och rikta smällan mot den första sippan, inte fullt utslagen, blöt som jag men med en härlig strävan mot himlen. Små kontraster, vattendroppar, fina hår på stjälkar och blad och ett sagolikt skimmer i luften. Vem har skapat detta oemotståndligt sköna?!

Vi hade tumme med gudarna i dag. Under de sex minuter jag kravlade omkring på mage transformerades regn och hagel till blekt solsken, vilket jag hoppas syns i bilderna, redovisade i kronologisk ordning.

Backsippan är den hittills vackraste blomma jag sett på Öland.

För den fotointresserade:
Canon EOS 50D med 50/1.8
kort mellanring
100 ISO
1/60 sek, bl 8-16

2 tankar om “Rar skönhet

  1. Lars Hansén skriver:

    Kul ni besökte ängen vid Haga Park. Men vilken otur med vädret. Hade det varit en solig dag hade dom vackra leende blommorna öppnat sig fullt ut. Fina bilder blev det i alla fall.

    • degerhamn skriver:

      Man får inte allt här i livet. Och jag tycker ”den där lite dimmiga kontrastlösheten” är spännande att jobba med. När solen skiner blir det nästan för vackert/pråligt/grällt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: