Södra Möckleby dagen före…

– Vår beredskap är god, säger smyckedesignern Liz Janzon och syftar då inte på ett hotande krig utan på den snart inmarscherande nymodigheten Öland spirar, kusinen till den mycket äldre Skördefesten.

– Det är ju världspremiär för oss alla och ingen vet hur stort intresset blir. Men vi tror på många besökare och har laddat för det, säger Liz och pekar på de två tälten på planen mellan ICA Trofast och biblioteket. Dom kommer att vara proppfulla då vi öppnar på lördag. En och annan har av olika skäl hoppat av, men nya har fyllt upp luckorna. Det blir många sorters hantverk, lovar Liz Janzon innan hon med ett smittande leende svarar i den ofta pinglande telefonen.

Kort sagt: Allt är laddat och klart i Södra Möckleby!

Cementa har sponsrat de två tälten i Södra Möckleby centrum. Till lördag ska allt vara klappat och klart.
 
Liz Janzon strör lovord över alla inblandade. – Cementa, gubbarna och grabbarna som monterar tälten, hantverkarna och butiksägarna, ja alla har hjälpts åt för att få till det.
 
Evigt unga Britt Bergman i dörren till Britts Manufaktur hälsar alla välkomna. – Jag har inte gjort nåt särskilt inför Öland spirar. Huvudsaken är att folk får det glatt och att vi ställer upp för våra besökare. Förresten… Ska du inte med på dans i kväll? Det blir full rulle och ölänningar är faktiskt trevliga, säger Britt och skrattar.
 
ICA Trofast håller öppet som vanligt. Christian Carlsson är visserligen ledig under helgen men är ändå spänd på hur Öland spirar kommer att utvecklas…
 
Thomas Andersson ska löpa Göteborgsvarvet på lördag, men pappa Bength hoppar in och håller ställningarna i blomsterbutiken Lotties Blommor. – På söndag står jag själv bakom disken igen, säger Thomas och ser ut att mena det.
 
– Vi håller öppet lördag och söndag, säger Carina och Hans Lindblad på krogen Kuriosaboden mitt i Södra Möckleby.
 
– Lördag och söndag håller jag öppet mellan 10 och 14, berättar Anette Gustafsson på Kupan i Södra Möckleby. Här kikar kunden Anna-Britt på några av alla de tusentals prylar som finns i butiken. – Jag går hit och tittar då och då och ibland hittar jag nåt kul. Senast köpte jag en kvalitetsnötknäppare för två(!) kronor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: