Det är mycket nu

Man kan krokna för mindre. Ibland kan man få för sig att Södra Möckleby är världens centrum. I går var det Världsarvets dag. Landshövdingen invigde. Och så var det Bruksdagen. Och Återvändardag 2012. Lasse Trofast underhöll. Durlaget spelade i dur, Walle Dickson läste dikter och Dalsjö dramatiska teater gav av Ett brev betyder så mycket. Södra Brukets Sångläger hade föreställning på Fokets hus, och den nedtill avbildade orkestern spelade live at Luddes i Degerhamns hamn under kvällen. Och så var det en massa andra saker som jag inte ens hann lägga på minnet innan jag glömde bort dem. Att vara ensamreporter på Alvarsamt en varm och vindstilla dag som i går är svettigt och kräver snabba fötter, en väloljad hoj och öga för snabba prioriteringar.

Dagen började med en punkt utanför programmet. Den på Öland världsberömda orkestern Johni Muréns spelade vid ICA Trofast. Man gjorde det som en liten hyllning till de Filadefiamusikanter som förr i världen hade den goda vanan att spela där klockan 11 om lördagarna.

Bland jord- och gödselsäckar fick Johni Muréns upp ett bra drag, trots att man inte har repat ihop på nästan fyrtio år. Här lever farbröderna upp till pojkar igen. Vi ser Håkan Söderlund gitarr, Lasse Trofast gitarr, Gunnar Hallberg bas, Kjell Strandberg trummor, Rickard Johansson dragspel.
 
Tre gitarrkliare. Den i mitten heter Lasse Trofast och blev Årets Ölänning – i år. Flankeringen heter till vänster Håkan Söderlund och till höger Gunnar Hallberg.
 
Inför ”Pärleporten” måste man som proffsmusiker intaga något stärkande, en sport- eller näringsdryck kanske… Rickard dricker, Kjell tittar på.
 
Hur den icke utannonserade spelningen kunde dra till sig en tämligen stor publik kan vara något för marknadsföringsexperter att grubbla över. Publikum var uppskattningsvis ett tjog stor då Alvarsamt var på plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: