en fest för alla

Skördefesten drog in som en virvelvind i Södra Möckleby och Degerhamn. Från en dag till en annan fick bygden ett nästan storstadslikt tempo, massor av trafik och en sju herrans massa besökare. En källa berättade att han under gårdagen åkte norrut på ön utan att se en enda bil på väg åt samma håll, men hur många som helst på väg mot söder – åt det rätta hållet.

Alvarsamt har aldrig sett så många bilar och människor på södra ön. P-vakter och andra i Degerhamn berättade om ”fullsmockat hela dan” och mitt i natta var det svårt att sick-sacka sig fram mellan fordon och people vid Seby gravfält. Men alla rekord måste ha slagits vid majslabyrinten i Ventlinge. På håll såg det ut som om vi närmade oss New York med bilinferno, hundratals ”lysande påsar”, ljus, pannlampor, ficklampor, pumpor och människor, människor, människor.

Bildmässigt landar vi nu först i Södra Möckleby/Degerhamn…

Carina Lindblad med senaste nytt på Kuriosaboden: Laxpuckar. – Man måste förnya sej, menade Carina och såg ut som om hon menade det.
 
I ett av de två tälten i Södra Möckleby lockade flickorna Bengtssons med godis av högsta kalorikarat. Det var bara att springa därifrån för att inte sugas ned i det underbara godis-träsket.
 
Margaretha Magnusson pratade för varan: kyrkan. Och Alvarsamt fastnade i nätet. Det blev ett sent besök…
 
Andros förestod Eve Tüdolepps monter i Södra Möckleby medan Eve själv skötte sin avdelning nere i Degerhamn. Om en dag eller två kan du läsa mer om denna estniska allroundbegåvning – ett av Skördefestens stora utropstecken.
 
Öland i ett nötskal. På ett kvarnhjul står en pumpa prydd med kobindslen.
 
Stilrent och enkelt men ändå raffigt och färgrikt med skrattande pumpor hos Ateljé Liz.
 
En muskulös korkek fotograferad av Magnus Signér, yrkesfotograf från Sverige men med hus även i Albrunna.
 
Magnus Signér vid två av sina foton med Ölandsmotiv. Magnus fotograferar också gärna nattmotiv, helst med digitala Nikonkameror.
 
Nere i Degerhamn var det mycket mer folk än den här bilden ger intryck av. En parkeringsvakt berättade att ”det har varit smockfullt hela dan”.
 
Båtladan nere i Degerhamn var verkligen flott. Primärt gav den intryck av ”Ölands NK”. Det är bara att gratulera arrangörerna.
 
En kraftfull servis från Torsås Fajans Krukmakeri med anor från 1888.
 
Eve Tüdolepp i sin monter nere i Båtladan, Degerhamn. Ett speciellt inlägg om henne kommer småningom. Se hennes fina hemsida här.
 
Ing-Marie Eriksson hade verkligen lyckats skapa en varm och ombonad stämning i sin trädgård med vävkammaren i centrum. Och mångubben hjälpte till så gott han kunde. 
 
Tämligen många sökte sig till kyrkan i Södra Möckleby – från stojet till lugnet. När Alvarsamt tittade in underhöll Uno Magnusson med uppskattad högläsning.
 
Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: