Gratis porträtt på julmarknaden i Södra Möckleby

På julmarknaden i Södra Möckleby nu på söndag tar jag ett porträtt av dig – helt gratis. Anna-Britt och jag finns i gamla Posthuset, följ bara skyltarna. Även en tipspromenad leder dig rätt. Den slutar i vår lilla temporära studio.

Din enda motprestation är att presentera en liten idé om hur vi ska utveckla livet i Södra Möckleby/på södra Öland. Vad fattas? Vad kan vi utveckla och förbättra? Ditt förslag behöver inte vara stort eller avancerat. Det kan vara hur litet och enkelt som helst. Det är ofta de små små detaljerna som gör´et…

Alla porträtt – och alla goda idéer – läggs sedan ut i ett enda inlägg på denna blogg. Förhoppningsvis blir det ”bloggvärldens enskilt största porträttsamling”. Låt oss visa upp oss och Södra Möckleby för omvärlden!

Som tack för hjälpen får du några dagar senare porträttet med e-post. Du måste alltså ha en e-postadress. Porträttet är i färg, högupplöst och färdigt för utskrift.

Tag med den glada minen så ses vi på Julmarknaden i Södra Möckleby, söndag 16 – 19.

Anna-Britt och Staffan

Märkt

2 tankar om “Gratis porträtt på julmarknaden i Södra Möckleby

 1. jernis skriver:

  Kul idé och bra initiativ! Eftersom jag har väl långt att åka får du mina förslag här.

  En musik- eller konsertvecka (alternativt en långhelg) med många spelningar på diverse rustika och trevliga ställen (t ex Carlas Café i Näsby och Blå Porten i Alby) måhända skulle kunna locka en hel del turister. Om ska det ska vara ett brett eller nischat utbud är en knepigt val. Det senare kan nog locka till sig fler långväga gäster med specialintresse men är å andra sidan mer chansartat.

  En dröm vore en scen i stil med Dalahalla norr om Rättvik. Den är ju belägen i ett gammalt kalkbrott. Våra på Öland är väl dessvärre fyllda med grundvatten.

  (Kommunalt VA, fiberkabel och anständig mobiltelefonförbindelse över hela södra Öland vore förstås heller inte fel. I alla fall saknas sådana faciliteter alltjämt i Skärlöv. )-: )

  Porträttet får vänta till sommaren! 🙂

  • degerhamn skriver:

   Bra förslag, Jernis! De är många och så distinkta att de är värda ”porträtt i ram”. Men ramen är så besvärlig att bifoga i e-posten. Vi får ta tiden till hjälp…

   Personligen anser jag fiber vara lika med ”chans till framtida liv”. Man kan också vända på steken och säga ”utan fiber är det bara att lägga ned”. Jag trodde fiber låg i backen här för länge sen. Men jag har lärt mig att inte ta för givet att södra Sverige alltid är bättre rustat än mörka Norrland – som vi flyttade från.

   En scen planeras väl i Gillberga stenbrott – en magnifik plats – dock i det fjärran norr. Här nere kan vi framöver skapa världens största ”stenscen” den dag brytningen upphör – om några hundra år si så där. Till dess håller vi ställningarna och knölar på. 😉

   Staffan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: