Bro med anor

S_Kvinnebybron_1På skylten vid bron i Södra Kvinneby står att läsa att bron byggdes under 1790-talet. Man kan undra om skylten är lika gammal som bron. Är inte Öland värd en fräschare information?
 
S_Kvinnebybron_4
Ännu så länge flyter den på ganska lugnt. Men snart ökar nog draget i Frösslundabäcken. Så sent som 2006 badade Våröland i vatten.
 
S_Kvinnebybron_5
Man imponeras över hur vackert allting byggdes förr. Notera ”trappan” ned mot vattnet. De stora ”korrugerade plåttunnlarna” är inte vackra. Men så är de moderna.
 
S_Kvinnebybron_6
Bron med alvaret i bakgrunden.
 
S_Kvinnebybron_7
Vacker trappa. Ful plåttunnel. Klart vatten. Fortfarande en del snö…
 
S_Kvinnebybron_8
Det är verkligen spänst i bron i Södra Kvinneby. Ska vi kolla om den finns kvar om tusen år?

4 tankar om “Bro med anor

 1. Anonym skriver:

  Tack för Dina fantastiska fotoinsatser på S:a Öland. Det är ett stort nöje för oss ölandsvänner att få ta del av Dina fotokommentarer och bilder från trakter man älskar. Jag har mina barndomsminnen från mellersta Öland sedan 1929 men har fått uppleva S:a Öland sedan 50-talet.Tack än en gång!!! Jan Sellman SEBY.

  • degerhamn skriver:

   Tack för dina ord, Jan. Roligt att bloggen uppskattas. Det fina i kråksången är att jag – som inte har en enda barn- eller ungdomskoppling till Öland – är lika fascinerad av ön som du. Varenda dag man får ta hojen och ge sig ut mot nya mål är ett äventyr. Men jag har sällan något mål. Jag trampar dit näsan pekar eller vinden för mig. 😉

 2. Ingalill Morén Hybbinette skriver:

  Härligt se Dina bilder! Men jag tänker, tänk om man fångade upp allt vatten i alla större bäckar, som rinner rakt uti Östersjön! Inte skulle det helt lösa vattenfrågan på östra Öland, men det skulle hjälpa till att ge vatten till djur och bevattna grödor, och minska trycket på politikerna att spendera kanske 100 miljoner på vattenförsörjning på sydöstra Öland.

  • degerhamn skriver:

   Intressant synpunkt. Kruxet är nog att det är lite vatten i bäckar och åar – frånsett under våren. Varför inte framföra din idé till fullmäktige. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: