Vad tycker du om att vintern är tillbaka?

Häromdan var det nästan vår. Vi var en dag från att ta ut hojarna. Då slog det om. Det blev vinter. Igen!

Vad tycker invånarna i Södra Möckleby om detta meteorologiska lappkast? Alvarsamt gav sig ut med kamera och bandspelare och fångade åsikter från fem kvinns med mål i mun – och alla i sin bästa ålder.

snöenkät_5Sofie Lovrén är nyinflyttad i byn. Hon arbetar på Brukshotellet och sambon Andreas är rörmokare – och tränare för fotbollslaget. Sofie om ”vinter igen”: – Jobbigt. Det var så skönt när det var barmark. Det är vackert med snön, men jag har en förmåga att se framåt och då tänker jag på all slask… Men gud vad många bilder du tar! (skratt)

snöenkät_4Karina Petersson. – Jag tycker om vintern. Men jag gillar inte att skotta. Men skotta måste jag så mina kunder kan ta sej fram till min fotvårdsmottagning. Karinas summering blir alltså: Snö – japp. Skotta – nix.

snöenkät_3Mona Persson: – Snön är inte bra. Det räcker nu. Jag tycker inte om att det är vinter igen! Men okey då, jag måste ju medge att det blir ljust och vackert. Det piggar upp en del. Och snön är bra för ungdomarna. Det är ju sportlov snart.

snöenkät_2Ulla Hall hade en mycket bestämd uppfattning. – Jag vill inte ha vinter nån gång! 

snöenkät_1Eva Hansson Törngren gillade verkligen läget. – Jag har skottat en timme och det känns skönt. Jag tycker om snö och tar skottandet som motion. Dessutom gör snön att det blir ljusare och ljuden dämpas så behagligt.

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: