Scen i stenbrottet

Föreningen Scenbrottet vill höja den musikaliska dynamiken på södra Öland. Epicentrum för detta omskakande crescendo ska bli en utomhusscen i Cementas stenbrott öster om Albrunna. Tanken är att där låta musiken berika livet med konserter, operor, operetter, musikaler, jazz, visor och dans. Hela denna spännande musikaliska härlighet har föreningen döpt till ARENA – Världsarvet Södra Öland.

– Styrelsen är spikad, berättar Elisabeth Helgesson Palm från Stora Frö och kyrkomusiker i Mörbylånga-Kastlösa. Tanken är att göra en förstudie i år med fokus på Öland Spirar och Skördefesten, då vi kör den entimmesföreställning som just nu växer fram. Till den engagerar vi ungdomar som utbildar sej inom ljus, ljud, musik och andra närliggande områden. Vi har sökt bidrag hos Regionförbundet och Sparbanksstiftelsen och Mörbylånga kommun har beviljat oss 40 000 kronor för att ta fram en informationsfolder.

– Och 2014 är det tänkt att det hela blir ett riktigt stort projekt med bygge och invigning av en fin scen med tak och allt! tillägger Jan-Christer Hybbinette, pensionerad kirurg från Smedby.

Alvarsamt följer naturligtvis utvecklingen av projektet.

Jan-Christer_EHPJan-Christer Hybbinette och Elisabeth Helgesson Palm, den senare ordförande i Föreningen Scenbrottet. – Men jag är bara springpojke, berättar Jan-Christer och ser ut att mena det.

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: