vackert men sibirienkyla

Under mina drygt 30 år i Jämtland frös jag inte någon gång lika mycket som jag gjorde under kvarten på Ölands södra udde i går. Det var kanske bara fem minusgrader men med en läskig nordostvind med inbyggd småspik blev en minut utanför den varma bilen nästan outhärdlig. Jag kastade mig här och var ut i kylan, rev av några bilder och hoppade därpå illa kvickt tillbaka in i bilen där min fru maxade värmesystemet med diverse ramsor och mer än en gång räddade mitt liv med kokhett kaffe. När jag kom hem hittade jag bland andra dessa bilder i kameran.

hjortar_1Hjortarna här nere lider inte av kylan. På 50 meters avstånd, som här, är de helt orädda så länge man sitter kvar i bilen. Men lämnar man den drar de sig genast undan.

hjortar_2För att få hjortarna att titta upp var jag tvungen att flera gånger ropa och vissla. De höjde huvudet en sekund, såg ut att undra vad jag var för en galning och fortsatte sedan att beta av det magra gräset.

isudden_1Här var kylan som värst. Men trots att jag skakade i hela kroppen blev bilden skarp.

isudden_0Bor man på södra Öland blir det många Långe Jan på ett år… Det ingår så att säga i avtalet.

JesusljusEn kompis som är filmare kallar detta ljus för ”Jesusljus”. Ett träffande ord, tycker jag.

2 tankar om “vackert men sibirienkyla

 1. mariayarri skriver:

  Hej ! Måste bara säga att du har en trevlig blogg med otroligt fina bilder . Jag älskar naturbilder oavsett om de är svenska eller från nån annan del av vårt runda klot.
  Sen blev det lite mer intressant då jag ser att du kommer från Jämtland … Det gör jag också, fast jag bor fortfarande kvar 😉 .

  Kommer att fortsätta kika in hos dig och din blogg ! // Maria

  • degerhamn skriver:

   Tack för vänliga ord, Maria. Det är roligt med besökare från andra håll och kanter än just Öland. ”Ickeölänningkategorin” ökar stadigt i antal, vilket inte är så konstigt. Antalet bofasta ölänningar ligger i stort sett still. Det finns på många sätt likheter mellan Z och Öland…

   Ser på din blogg att du tar bra bilder själv. Det känns som ett hopp tillbaka i livet när jag ser fotona från Medvinden och Gregoriemarknaden. 33 år sätter spår… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: