I röret…

Snön som kommer i morgon kväll försenar några planerade inlägg. Så det är bara att gilla läget och temporärt växla in på andra spår. Först i röret ligger ett hamnbesök. Sedan väntar ”ungar” och ”åldringar”. Efter dem växlar vi tillbaka till ursprungsplanen igen – till bland annat ”pippifåglar”…

klädexempelUngar är roliga att fotografera. Ansiktsuttrycken kan bli ett i sekunden. Jag ska verkligen ta vara på tillfället under äggorienteringen i Mörbylånga på långfredagen. Man startar vid entrén på ICA Skansen mellan 11 och 12. Karta köper du i förväg på ICA Skansen i Mörbylånga. Tävlingar och pris för bästa utklädnad. Och det är ett billigt nöje. För 40 kronor får du karta, korv med bröd, dricka och påskgodis. För mer information kan du ringa Tina, på bilden ovan, 070-519 71 72 – eller Camilla 073-784 42 31.

olsgård_0012Vi ska också till Olsgården, det tidigare ålderdomshemmet norr om Södra Möckleby. Gården ligger en kilometer rakt ut i spenaten och man känner sig som enda människan på hela jordklotet när man vandrar runt i den stora trädgården. Men det lär ha varit trevligt och glatt där ute. Så snart den väntade snön behagat övergå i vatten igen guidas vi av en som har arbetat på gården: Margit Petersson, 79. Vid horisonten ser du hus utefter väg 136 genom Gårdstorp.

Och så besöker vi fågelstationen i Ottenby och…

2 tankar om “I röret…

  1. Ulla Hall skriver:

    Är huset obebott? Det är verkligen utsatt för alla himmelens vindar. Undrar varför i all sin dar man lade ett ålderdomshem här?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: