Skövla först – ansök sen om tillstånd

Östran ska ha credit för att man orkar och vågar mangla på i sina nyheter och inte fegar ur halvvägs.

19 april berättade Östran om hur mark skövlats i Norra viken – utan tillstånd. I dag följer man upp händelsen. Bra jobbat!

Alvarsamt följer utvecklingen.

Märkt

4 tankar om “Skövla först – ansök sen om tillstånd

 1. Tina Aourell skriver:

  Detta är så fruktansvärt dåligt. Blir upprörd men tycker att det är underbart att Östran tar upp det! Blir så ledsen att det får gå till så här.

  • degerhamn skriver:

   Ska bli intressant att se hur länsstyrelsen agerar. Det blir väl ett ”aja baja” och så är saken glömd. Men kanske ändå inte… 😉

   • Tessla skriver:

    Länsstyrelsen brukar göra som Ölandskommunerna vill tyvärr. Att de har skövlat Mörbylångas finaste naturområde utan en enda förvarning. Hur gick det med näktergalarna och kärrsångarna dom häckar i området? Gör gärna ett reportage om detta. Jag ringde Sveriges ontologiska förening om detta idag, hoppas de reagerar. För ngr år sedan var mitt i naturen där för att det är ett av de bästa ställen att höra och se.näktergalen.Efersom jag inte bor kvar på ön så hade det varit bra med lite insyn från ditt håll.

    • degerhamn skriver:

     Bra tips. Och jag ska snart kolla upp länsstyrelsens reaktion. Men vi vet ju alla hur den blir. Så funkar det i Sverige i dag. Glömmer jag fem spänn i deklarationen blir det räfst och rättarting, men glömmer den helige entreprenören att fråga om rätt till att meja ned en allé blir det bara… Ja, det är det vi snart får se. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: