Skelett och kroppsdelar på Degerhamns bibliotek

Hur kan små snälla barn vara inblandade i en sådan ryslig titel som för tankarna till en hårresande och blodig mordgåta?

Och det blir ännu värre: De små snälla barnen konstaterar att det finns 206 skelettben i en människa!

De små snälla barnen, 2 till 5 år, som påstår detta går på familjedaghemmet Nyckelpigan i Södra Möckleby. De har arbetat med att illustrera människokroppens delar och ben – i teckningar, målningar och montage. Hela klabbet ställs just nu ut på biblioteket i Degerhamn där du kan se utställningen till och med 20 juni.

kroppsben_1Bibliotikarie Helena Rosén Johansson med en av de ”känselböcker” som barnen på Nyckelpigan har skrivit. Tanken är att känna på olika slags material, mjuka och sträva, lena och luddiga, exempelvis ull, sandpapper etcetera. Tidigare inlägg om Helena och biblioteket i Degerhamn kan du läsa här. Biblioteken i Mörbylånga kommun hittar du här.

kroppsben_8Montaget mellan pappersmänniskorna rymmer 206 knappar, lika många som vi människor har ben i kroppen, även om antalet kan variera en aning mellan olika individer.

kroppsben_2Är du kvinna ser du antagligen ut som Elin har skildrat dig. Är du man har du framtoningen som Albert ser dig – kanske. 

kroppsben_3”Som ansiktet speglar sig i vattnet så speglar hjärtat människan.” 

kroppsben_4Hand- och fotavtryck på handdukar. Undrar vilka avtryck som mamma tycker är snyggast på hennes vitaste och finaste badlakan? Svarta eller röda eller gröna?

kroppsben_5Här blandas vackra känselböcker med hjärtformade själv-portr-ätt.

kroppsben_6Att vi ser Elin till vänster ska jag väl egentligen inte behöva förklara i en bildtext. Det ser väl varenda kotte!

kroppsben_7Tänder är förstås också ben. Men inte fötter. Dock innehåller fötter ben. Och ben finns också i ben. Eller i benen, för att vara lite tydligare. Och benen finns även i armarna. Och i händerna. Och i huvudet. Och i bålen. Och i…

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: