Korre om Mellanöstern

Ölands Smedby hembygdsförening står verkligen på tårna. Man lockar med massor av aktiviteter under sommaren. I går kväll berättade Cecilia Uddén, Sveriges Radioutrikeskorre, om läget i Mellanöstern under den olycksbådande rubriken Hur ska det gå? Föredraget hölls i den nästan fullpackade sockenstugan.

Cecilia målade upp en pessimistisk syn på Mellanösternframtiden. Jag har nog aldrig hört henne så svart. Förmodligen har ingen människa hela situationen i området klar för sig. De religiösa trådarna och de mer eller mindre korrupta politikerna har snott ihop ett ”ideologiskt skatbo” som ingen kan reda ut. Åsikter är ristade i sten och föraktets och hämndens pilar har gigantiska hullingar. Resultatet blir ett hatets ekorrhjul där sprängningar, död, våldtäkter och tortyr hör till människors vardag.

Föredraget var intressant men tyvärr var Cecilias svar på publikens frågor alldeles för långa. Rappare svar hade säkerligen genererat många flera intressanta frågeställningar.

Tilläggas bör att arrangören bad om ursäkt för att man missat att informera om inträdet på 100 kronor, rätt saftigt för ett föredrag.

Nästa evenemang i Smedby blir en traditionsenlig sommarfest med gudstjänst, kaffeservering och tombola 14 juli klockan 13:00.

Udden_2Cecilia Uddén ser ungefär så allvarlig ut som situationen i Mellanöstern faktiskt är.

Udden_1Jag är dålig på att räkna publik men fick den till 88. Inte så illa pinkat i en liten by som Smedby.

4 tankar om “Korre om Mellanöstern

 1. Anonym skriver:

  Vi var 88 personer igår kväll och jag tycker att 100 kr för ett föredrag av den kalibern inte alls är saftigt.Det kostar tid o pengar för oss i föreningen att arrangera och ska vi fortsättningsvis kunna göra sånt här måste vi få in lite pengar.Allt handlar om ideellt arbete f.ö.
  Hälsn. Kicken Ericson,som är medlem i styrelsen för hembygdsföreningen

 2. Per-Anders Lundh skriver:

  Ett fantastiskt föredrag av en otroligt kunnig och påläst föredragshållare! Vad får man för 100 kr idag? Mycket sällan får man så mycket som vi fick av Cecilia denna fina sommarkväll! Tycker personligen att Cecilias svar visar på ett försök att ta frågeställningarna på allvar. Underbart att slippa det i dag så vidriga ”snuttifierandet”. Det stora problemet var som vanligt tyvärr stolarna. Ryggproblem redan innan föredraget började.
  Hälsningar från Per-Anders Lundh Nedre Västerstad.

  • degerhamn skriver:

   Härligt när åsikter går isär. Jag avskyr konsensus och tycker som jag skrivit: Intressant men saftigt inträde. Och för långa svar. Det kunde ha ”hettat till lite” om vi fått köra lite ping-pong-frågor-svar. All snuttifiering är inte av ondo. Det är exempelvis stor konst att summera lågkonjunkturproblematiken i en ”tolvradare” – som en och annan kan. Däremot är en snuttifiering av Strindbergs samlade produktion tämligen dödfödd. Om stolarna är vi däremot helt överens. 😉
   Staffanhälsningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: