Varning

jycken

Rätt många bilister blåser på som om Öland vore en tävlingsbana utan faror. I höstas blev jag omkörd av en hjärndöd som höll 250. En del ligger alldeles för nära för att hitta första bästa chans till omkörning. Många av dem vet förmodligen inte att det finns gott och både rådjur och älg på ön. Och att de ofta kommer som skjutna ur kanon.

En som vet är Tommy Pettersson. Han får ta de ofta blodiga konsekvenserna av smällarna. Läs om Tommy här.

4 tankar om “Varning

 1. jernis skriver:

  Att det finns oförmågor vars emapti verkar vara lika med noll är trist men i sig inte särskilt uppseendeväckande. Desto märkligare är existensen av människor vars självbevarelsedrift håller samma modesta nivå. Enligt Darwin borde dom rimligen varit utdöda sen länge, om ens uppkommit. (Ofta tycks dessutom de två egenskaperna sammanfalla, åtminstone bakom ratten.)

  • degerhamn skriver:

   Intressant notering… Vi får se om hundratusen år vilka utvecklingssteg den darwinska teorin har tagit. Personligen ser jag fortkörare som amatörer, eftersom de har en egen lagbok. Jag åkte en gång bil med ett riktigt proffs, en världsberömd racerförare. Han körde 29 där det var 30, 49 där det var 50 och 109 där det var 110. Leve proffsen!

 2. Tommy skriver:

  Bra att du påminner igen, det händer viltolyckor för ofta. Det är svårt att undvika dem vid låga hastigheter, men då minskar skadorna på bilen och djuret kanske kan klara sig. Men det är värre med blyfot. Jag tror vi måste tänka mer på att vi kör in i naturens vardagsrum, med individer som inte har en aning om att de befinner sig i livsfara. Det kostar både pengar och lidande av djur som människa. De flesta förare mår väldigt dåligt när ett djur plågas efter en viltolycka, så snälla det finns inga säkra vägsträckor eller tider på dygnet som det är mindre vilt på vägarna. /Tommy

  • degerhamn skriver:

   Bra, Tommy! Vi hojade fem timmar i dag. Motorcyklar körde i 120. En stor hare eller ett rådjur så är allt slut… För att inte tala om älg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: