Heta konsekvenser

Inte bara djur och människor lider i hettan. Även datorer gör det. Min tretton år gamla burk skriker i högan sky när tempen börjar närma sig Saharavärden. De små inbyggda fläktarna räcker inte till, och hade jag inte ”vidtagit åtgärder” – som det heter på äkta byråkratsvenska –  hade sannolikt processorn och/eller hårddiskarna ställt ut skorna för länge sen.

Lösningen blev ”en golvfläkt ombyggd till datorbruk”. Med ”ombyggd” menas att jag pallade upp den på en kartong och en pärm – operationen låter lite mer tekniskt sofistikerad så. Placering: Framför datorns luftintag. Sen är det bara att vrida på full gas och tuta och köra. Den enorma fläkten sänker värmenivån inne i datorn till ett minimum, och den gamla burken med pålitliga XP som dirigent spinner som en gräddmatad kissemiss. Enda nackdelen är att lösa papper på skrivbordet måste beläggas med tyngder.

datorfläkt_0002Datorfläkt, modell större.

4 tankar om “Heta konsekvenser

 1. Tina Aourell skriver:

  Underbart med egna uppfinningar som funkar. Själv är jag överlycklig över att ha klippt utsidan på häcken idag och kommit på den lysande idén att köra över ”klippet” med gräsklipparen och sedan kunnat använda det som gräsklipp och lagt på rabatter och i komposten istället för att slita med att köra det på tippen. ”Latheten är bästa uppfinnaren” är mitt motto för dagen.

  • degerhamn skriver:

   Apropå DIN uppfinning… Folk lägger ned stort jobb på att kratta löv. Sen åker dom med lövet i säckar och på kärror till en kommunal tipp. Därefter bär det av till handelsträdgårn för att köpa konstgödning – i stället för att ta vara på löven som är världens bästa jordförbättringsmedel/gödsel. När vi hade kåk krattade vi lövet till strängar. Sen var det bara att brassa på med gräsklipparn… Jäklar, vad det växte! 😉

 2. Tina Aourell skriver:

  Eller så kör man iväg sitt komposterbara trädgårdsavfall till tippen där man, på vissa ställen, kan köpa jord som dom komposterat. Visst är det underbart vilket samhälle vi lever i!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: