bättre selfies

GorillaPod_2Stolsryggar, grenar, ledstänger, cykelstyren, räcken, stativ, staket, bilbackspeglar… Gorillapod klänger sig fast på det mesta.

Selfies och wefies är ok men jag börjar tröttna på alla ”hysteriskt leende, hopslagna och stornästa människor med fokus på sig själva” som sköljer över världen. Kanske ketchupeffekten kom efter Mandelas begravning i december förra året då Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt tog den i dag världsberömda selfien av sig själv, Barack Obama och David Cameron. Helle vägrar att visa den för världen, men ögonblicket för selfiens tillkomst finns dokumenterad.

För att slippa selfiens alla negativa sidor – litet avstånd, oskärpa, stora näsor, ansträngda ansiktsuttryck – tipsar jag om ett makalöst bra stativ: Gorillapod. Det kan användas som konventionellt, trebent ministativ eller fästas på de mest omöjliga och möjliga ställer. Och det sitter!

selfie
wefie

GorillaPod_1Här sitter jag bra! Stativet levereras med fiffigt snabbfäste som dessutom är låsbart. En av de vettigaste fotoprylarna i min utrustning. Modellen för kompaktkameror kostar runt 200 kronor.

Taggad

En tanke på “bättre selfies

  1. Berith Frölin & Rufus ,Felix & Nisse skriver:

    Bra uppfinning !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: