kupan hjälper över hela jorden

Kupan_0

Det går bra för Kupan i Södra Möckleby. Förra året drog man in nästan 50 000 kronor netto som har fördelats till behövande. Bland andra har drabbade i Filippinerna och Syrien fått 10 000. Man har också bidragit med nästan 13 000 till två hjärtstartare på södra Öland. Andra som fått hjälp är flyktingar och ensamma äldre som bjudits på jultallrik. Man framhåller att arvoden till styrelsemedlemmar utgår med kronor noll! Endast en i butiken har lön, övriga i gruppen arbetar ideellt.

kupan_0031Här finns fräscha plagg för en spottstyver. Man kan få en till synes ny jeansjacka för 50 kronor. För lika lite kan man bli ägare till en kappa av senaste snitt.

kupan_0018Klädesplagg till både damer och herrar. Skor finns också. Handväskor hänger här och var i knippen.

kupan_0016Kupans eget galleri. Här hänger hötorgskonst blandad med mästare som Picasso, Léger och Monet. Nä, nu önsketänkte jag vid tangentbordet… Låt mig säga så här: Här finns verk av olika slags konstnärer.

kupan_0022Det är nog ingen överdrift att påstå att man på Kupan kan köpa inredningen till en mindre lägenhet för bara en tusenlapp. En lampa för 20 kronor, en bokhylla med skåp går på 250…

Kupan_5Porslin finns för ett helt kompani. Vitt, dekorerat och färgat. Ibland kan den skarpögde och kunnige göra fynd. – Porslinet säljer bra, säger Eva Hansson Törngren, som denna dag förestår butiken.

kupan_0026En hel vägg med prydnadskärl av olika modeller. Somliga kan karaktäriseras som ölandiana med väderkvarnar, broar och andra typiskt öländska insignier. 

Kupan_6Önskas nubbeglas, pokal eller remmare? De flesta typer av dryckeskärl finns på lagerhyllorna i Södra Möckleby. Till höger skymtar några klubbhuvuden i ett komplett golfset i vagn för 500 kronor.

kupan_0028Denna gatsten kommer exempelvis från Bengtstorpsbacken i Mörbylånga. Kuben är urborrad för värmeljus. För bara 30 riksdaler blir den din.

kupan_0029– Böcker säljer vi i massor, berättar Eva Hansson Törngren. För bara en timme sen kom en kvinna och köpte för hela sommaren.  En inbunden bok går på tian jämnt…

Märkt

4 tankar om “kupan hjälper över hela jorden

  1. Kristina, Nedra Segerstad skriver:

    Håller fullständigt med om butikens förträfflighet. Vi har både lämnat in och handlat där.
    Det är ju inte alltid man känner sig ”nyttig” när shoppinglusten infinner sig. Och att kunna lämna in saker istället för att kasta sådant som är funktionsdugligt. Toppen! Röda Korsbutiken i Färjestaden är också mycket bra.

  2. Berith Frölin & Rufus ,Felix & Nisse skriver:

    Bra repotage !!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: