den ljusnande framtid är vår, I

politikermöte_1

Det blev fullt hus i Folkets hus i Södra Möckleby i kväll. Nästan alla partier kom. Bara Sverigedemokraterna uteblev av oklara skäl. Två timmar skulle mötet ta och ambitionen var sannolikt att alla efter mötet skulle förstå hur framtiden på södra Öland kommer att se ut. Sejouren tog två timmar och en kvart och jag kliade mig många gånger i huvudet. Just nu förstår jag ingenting om hur mitt liv kommer att gestalta sig – i alla fall inte på södra Öland.

Utgångsläget var tyvärr upplagt för visioner, ja rent av drömmar. Arrangörerna ställde nämligen tre frågor. De var snälla, runda, stora – och inbjudande till drömmeri. Och ger man en politiker möjligheten att drömma sig bort från verklighetens kalla villkor, röda siffror och trögtänkta motståndare får man det man erbjuder: Möjligheter till visioner och sweet dreams i vita paket med röda snören – utan förpliktelser.

Alvarsamt ska i kommande inlägg berätta mer om drömmarna och visionerna, parti för parti. Men just nu kan vi bara konstatera att vi kommer att få i stort sett allt vi vill ha: bredband, bostäder, bättre kommunikationer, bättre mobilförbindelser, bättre vägar, en Alungården i toppskick, ett fågelskådargymnasium, en bevarad skola, vatten och avlopp, tomter för en spänn. Kommunens hemsida ska dessutom börja marknadsföra kommunen – har ni hört på maken! Samma med det över decenniegamla världsarvet – det ska också börja marknadsföras, nu med nya broschyrer och inte med de gamla som diskussionsledaren Uno Magnusson hittat ouppackade i stora lådor, jag tror det var i nån Samhallokal.

I spurten reste sig en semiaggressiv Walle Dickson och menade att vi inte fått några riktiga svar om hur partierna ser på Alungårdens framtid. Då serverades vi några mindre luddiga besked i rask takt.

Fortsättning följer…

politikermöte_3Folkets hus blev till sist knökfullt. En svaghet i upplägget var att det fick drömmas alldeles för länge innan publiken fick ställa frågor.

politikermöte_5Stundtals kände jag mig uttröttad av alla visioner. Och det vet i fanken om det inte var fler än jag som kände så.

politikermöte_2Detta är bara början. Snart blev vi många fler i publiken… Dessvärre blev många frågor alldeles för långa.

politikermöte_6Uno Magnusson ledde tillställningen under uppsikt av Per Albin Hansson, statsminister 1932-1946. Utan att vara otrevlig skulle nog Uno ha kunnat hålla några långtalare i publiken i aningen stramare tyglar.

politikermöte_4I hörnet ljudtekniker Margaretha Magnusson. Till höger hennes man Uno vid pulpeten.

 

Taggad

2 tankar om “den ljusnande framtid är vår, I

  1. Marita Halvardsson skriver:

    Ser fram emot att höra mer från mötet !

    • degerhamn skriver:

      Det kommer men det tar lite tid. Jag tänker nämligen försöka återge ord för ord vad som sades och inte summera som de flesta medier gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: