politiker om ”vision hela alungården”, II

Vad sa – egentligen – politikerna på mötet i Södra Möckleby Folkets hus 4 juni? Alvarsamt vet. Här publiceras nästa ”punkt-och-pricka-referat”, i vilket allt som sades redovisas. Det första kan du läsa här.

Nedan svarar kommunalrådet Henrik Yngvesson, Moderaterna, på frågan Hur ser du/ditt parti på ”Vision hela Alungården”? Moderator är Uno Magnusson.

 

HenrikYngvessonHenrik Yngvesson, Moderaterna, i mitten. Till vänster om honom ser vi Elisabeth Cima Kvarneke, Vänsterpartiet, och till höger Ölandspartiets Charlotte Barvestad.

 

Henrik Yngvesson:
Vision Alungården innerymmer ganska så många olika delar, eh… precis som… som beskrivs i det här så så är det då ett äldrecentrum. Det handlar om aktivitetscenterum, det handlar om mötesplatser för företagare, det handlar om mötesplatser för kultur, det handlar om mötesplatser mellan äldre och unga. Eh… från moderat sida så ser vi inga som helst bekymmer med just dom ingångarna, utan ser det egentligen att det finns delvis redan men kan utvecklas vidare. Vi har Syrenen som dagverksamhet som kan göras mer reklam för. Vi har några bostäder som är servicelägenheter i dag som mycket väl skulle kunna bli den delen utav ett trygghetsboende som kanske delvis efterfrågas. Vi ser vad det gäller Alungårdens västra flygel att är det någon in…. entreprenör som är villig vilja driva det som ett trygghetsboende så har vi inga bekymmer med det. Men vi tror inte att det ska komma… att kommunen ska driva det som ett trygghetsboende. Vi ser hellre i så fall den möjligheten att kunna göra den till den mötesplats som bland annat södra Öland kanske skulle kunna ha behov utav. Jag pratade med Bird Life, dom som är på södra Öland… (ohörbart) – – – diskuterade – – – med Ottenby att om att bygga upp ett ornitologiskt centrum. Där sa visserligen då ja Länsstyrelsen med flera nej men där skulle kunna finnas en lämplig del tillsammans… Och sen så hitta kulturen, hitta företagarna och och använda västra flygeln kanske som en mötesplats, kanske som vandrarhem, kanske som ytterligare eh… fler olika delar, eller om någon entreprenör är villig att driva det som ett trygghetsboende så tror jag att det vore lämpligt.

Uno Magnusson:
Men… Du menar alltså att.. att ni är inte beredda att stöjda… att komma med pengar konkret, utan du menar att det ska vara entreprenörer som gör det här, eller… missförstår jag dig här?

Henrik Yngvesson:
Om du tänker dig att du vilja, att du skulle vilja driva västra flygeln som en trygghetsboende så kommer vi inte stödja att kommunen går in med pengar för att göra om västra flygeln till ett trygghetsboende till exempel. Men kan det finnas andra intressenter som som är gör är villiga att göra det så tror jag att eh… definitivt så har vi ingenting… inga bekymmer med det.

Uno Magnusson ringer i klockan. Talartiden är slut.

Fortsättning följer med Eva Öberg, Miljöpartiet.

Märkt

2 tankar om “politiker om ”vision hela alungården”, II

  1. Berith Frölin & Rufus ,Felix & Nisse skriver:

    Det är väl typiskt politiker att prata så att ingen förstår vad dom menar , knappt dom själva begriper vad dom talar om !!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: