politiker om ”vision hela alungården”, V

Margaretha_NinaMargaretha Lööf-Johansson till vänster. Till höger sitter nästa talare, Nina Åkesson Nylander, Kristdemokraterna.

Vad tycker då socialdemokraterna om ”Vision hela Alungården”? Margaretha Lööf-Johansson representerade sitt parti vid politikerutfrågningen i Södra Möckleby 4 juni.

Margaretha Lööf-Johansson:
Människor ska kunna få åldras och bo där dom har verkat och levt hela sitt liv, där barnen har vuxit upp, där man har sin familjer å där man har sina släktingar. Och… Vi socialdemokrater har i vårt valprogram… en självklarhet att det ska finnas äldreboenden av olika slag, både särskilt boende om man är gammal och svag, trygghetsboende å serviceboende, kalla det vad ni vill. Men vi har hela tiden hävdat att man ska ha ett boende där folket som lever här nere ska ku… kunna hålla sig på hälso- och sjukvård. Det är en självklarhet, tycker j… Jag har hela tiden sagt att det här ska bli ett flaggskepp. Alungården ska bli ett flaggskepp när det gäller äldre… Sett ett äldre… centrum… Flaggskepp för äldrefrågor både när det gäller boende och hälsa. Det är den ena biten i den här frågan och jag tar mig friheten att prata om distriktssköterskemottagningen också eftersom den ligger här under rubriken eller… får jag det?

Uno Magnusson, moderator:
Ja.

Margaretha Lööf-Johansson:
Tack. Deeeeeeeeen 28 februari klockan 15… Den 28 septem… Mittåt. 28 augusti klockan 15, 2 september klockan 19, 8 september klockan 18 så kommer socialdemokraterna tillsammans med landstinget att rigga en modell för hur ett modernt, en modern sköterskemottagning kan se ut. Å då är ni alla välkomna, vi kommer med mer information om det. Sen den trejde frågan äldrecentrum med social och kulturell samvaro… Det är det ju redan på gång… Det är ju på gång att utvecklas. En självklarhet… Det ingår i tanken om ett flaggskepp, att Alungården ska vara ett flaggskepp när det gäller just äldrefrågor. Jag har haft förmånen å jobba på alla äldreboenden och särskilda boenden i den här kommunen och jag kan säga att… Eh… Av… goaste jag varit med om det må ändå vara nere på Alungården (ohörbart) xxxx om där nere och där man verkligen kunde se vad det betyder för människor att få åldras, vara svaga och det… Där man har levt och verkat hela livet.

Uno Magnusson:
Tack.

Nästa talare blir Nina Åkesson Nylander, Kristdemokraterna…

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: