politiker om ”vision hela Alungården”, VI

Hur ställer sig kommunpolitikerna till det av lokalbefolkningen framtagna förslaget om utveckling av Alungården? Vill man ekonomiskt stötta ”Vision hela Alungården”, eller…?

Nästa talare från mötet i Södra Möcklebys Folkets hus 4 juni är Nina Åkesson Nylander, Kristdemokraterna. Moderator är Uno Magnusson.

NinaNina Åkesson Nylander, Kristdemokraterna, och Eva Öberg, Miljöpartiet.

Nina Åkesson Nylander:
Det var intressant att lyssna på mina kollegor här för… Hur det än så tror jag inte vi inte riktigt har koll på varann var vi egentligen står i grunden i den här frågan. Äh… Det finns mycket som jag tycker om som jag redan har hört och det finns andra saker som jag tycker mindre om, men just nu så känner jag att kri… vi kristdemokrater när vi har pratat ihop oss så är det väldigt mycket som Henrik har sagt… Vi tror på ett trygghetsboende i en privat aktör nere på den västra flygeln. Vi tror inte på att den nuvarande flygeln kan bli ett äldreboende. Eh… Vi önskar att privata företag ser den västra flygeln som en bra plats att starta någonting som har med äldrecentrum att göra. Men då kommer vi till liksom… frågor lite längre fram här med befolkningsutveckling och inflyttning och vilka satsningar och sånt här och det här är en svår fråga. Eh… Du säger att vi ska prata om södra Öland, hela södra Öland, och som kommunpolitiker så har man naturligtvis hela Mörbylånga kommun, dom glasögonen på sej. Och det kan inte jag komma bort ifrån då jag sitter här. För mig är norra kommundelen lika levande som den södra, och dom glasögonen är jag stolt att jag har för det innebär att då har jag en helhetssyn på det hela… Jag vill naturligtvis återkomma sedan när vi kommer till punkt tre.

Någon ur publiken, sannolikt Walle Dickson:
Men vad vill du?

Nina Åkesson Nylander:
Ett trygghetsboende med en privat aktör…

Någon ur publiken, sannolikt Walle Dickson:
Kommunen ska inte satsa?

Nina Åkesson Nylander:
Nej. Jag återkommer gärna till punkt tre. Då kan vi prata mer om service och skola…

Uno Magnusson:
Okey. Tack.

Nina Åkesson Nylander:
Tack.

Uno Magnusson:
Du får återkomma.

I kommande inlägg möter vi May-Britt Landin, Folkpartiet.

 

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: