ögongodis mot höstpest

Vi skriver 17 november, höstens hittills gråaste dag. Jag kvävs. Grå, gråare, gråast. Till eventuellt tröstande optimister vill jag bara säga: Det blir självmordsväder även kommande tio dagar.

November, en månad som borde förbjudas i grundlagen. Det gick knappt att fotografera utomhus: 800 ISO, 1/40 sek bl 4. Man vill bara kasta smällan i havet och dra nånstans – till Dakar med tio solskensdagar framför sig och runt + 26. Eller varför inte till Kuala Lumpur ? Där är visserligen grått de närmaste tio dagarna men runt 29 grader. Varför är livet så orättvist?

Nä. Man får uthärda. Ta sig samman. Be strong. Gilla fast man ogillar. Man får ta det i etapper, dag för dag, vecka för vecka… Är man beredd att dupera sig själv kan man som gravt novembersjuk gång på gång på gång – som ett mantra – upprepa ordet snart… Och titta på sommarbilder.

GrönhögensHamn_4Vattnet ned mot Ölands södra udde med fyren Långe Jan som Ölands sydligaste utropstecken. Fotot är taget från södra pirarmen i Grönhögen.

 GrönhögensHamn_2Från södra pirarmens spets ser vi spetsen på den norra. Det är 26 grader varmt denna julidag, loja vindar, kristallklart vatten – och lätt att leva…

4 tankar om “ögongodis mot höstpest

 1. Torbjörn Hartman skriver:

  Kan inte nog samtycka till dina bilder och kommentarer. Det är så på pricken som man känner det just nu…minns i november den ljuva september…
  Vi är sommarölänningar och bor i Skåne under vinterhalvåret, så vi kommer med största förtjusning att följa din bilddagbok framöver. Det är än mer angeläget med det avståndet som vi har till Öland. Vi fick just idag tipset om hemsidan, alvarsamt, så vi blev glada av vad vi såg.
  Hälsar Marie och Torbjörn

  • degerhamn skriver:

   Välkommen till Alvarsamt. Det är trevligt med nya ”bekanta”. Själv är jag sen i somras hängiven Skånefantast; Österlen var ännu mer storslaget än jag minns från tidigare besök. Om ni vill kan ni prenumerera på Alvarsamt och få nya inlägg med e-post. Lilla svarta rektangeln längst ned till höger på skärmen ordnar skivan. Och längst ned i bloggen finns sökruta. Där kan ni hitta mycket att kika på; bloggen är snart framme vid 1 000 inlägg och 4 000 foton… 😉 /Staffanhälsningar

 2. Jeanette Sköld skriver:

  Alla önskar att november inte ska finnas, men då är ju jag fortfarande 0 år, men då har ju jag flera somrar framför mig. eller…??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: