viktigt meddelande

Det har varit körigt på redaktionen i dag. Det började med att nyhetschefen tyckte sig ha applicerat för mycket Brylcreem, något som senare visade sig vara ”gårdagens middag”, toaletterad av Sune Flisas favoritbrevduva DynamiteLaura. Duvan, försedd med harnesk och klosporrar av titan, förde med sig brev från gode Sune:

”Här på cykelbackhoppningsveckan i Garmisch Partenkirchen når mig ryktet att cykelleden Fyr till fyr har belagts med cyklingsförbud. Min hemlige kurir i Degerhamn berättar att han bet två gånger i det röda bandet över förbudsskylten, varpå tre tänder sprack och ramlade ut i ett ymnigt blodvite. Men bandet förblev intakt. Det är alltså inget temporärt förbud utan ett evigt förbud att cykla på cykelleden Fyr till Fyr! Inte årtiondets utan århundradets skandal är följaktligen ett faktum – och därför gäller det att leverera! Ge mig en hyfsad sportbil och 100 sidor på Alvarsamt, landets och Nordens sannaste publikation, och jag ska meja pärmbärare och beslutsfattare i både kommun och på Trafikverk. Låt mig få avfyra den stora kanonen, den som får Tjocka Bertha att framstå som en pyroteknisk leksak för blöjbarn”, skriver bland annat gode Sune.

Redaktionsledningen känner tvehågsenhet inför erbjudandet. Flera mordhot har redan ramlat in efter den så kallade ”40-massakern i Kastlösa”, vilken fått redaktionens försäkringspremier att på kort tid gå i taket. Vi inväntar nu koncernledningens syn på den eventuella kioskvältaren… Ops! När man talar om trollen… Just nu kommer mejl om att den tio personer starka koncernledningen landar på Kalmar flygplats under eftermiddagen och att vi alla ses på hemligt hotell under kvällen. Före midnatt ska beslut fattas om Sune Flisa ska få som han vill, eller om vi denna gång tackar nej.

För att leva upp till ryktet som ”världens snabbaste publikation” – som gode Sune brukar kalla Alvarsamt – har redaktionsledningen just skickat ut en av våra bästa reportagefotografer för att på plats dokumentera prohibitionens eventuella sanningshalt. Fotografen utlovar bilder före middag. Vi kan alltså alla se fram mot en uppiggande – men måhända besk – aperitif.

redaktionschefen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: