sol över cykelbron

cykelbrovandring_1Eddie Forsman till höger.

cykelbrovandring_21Christer Petersson till vänster.

cykelbrovandring_3Från vänster: Johanna Steinvall, Barometern/Östra Småland, Eddie Forsman, Kommunförbundet, Christer Petersson, Fyr till fyr, Claes Kollberg, Cementa.

Som en dopad blåslampa med övertryck visade i går solen sitt allra eldigaste ansikte över cykelbron mellan Södra Möckleby och Södra bruket. Det var så bländande ljust att man fick gå med handen framför ögonen för att inte gå rätt in i närmaste lyktstolpe. Jo då, även såna finns numera vid bron.

Inledningstrion höll tidtabellen på ett sätt som skulle få SJ-ledningen att spåra ur av avund. Eddie Forsman, Kommunförbundet, inledde följd av Christer Petersson, projektledare för cykelleden Fyr till fyr. Sist tog Claes Kollberg, platschef på Cementa, till orda och påstod glatt att Ölands två längsta broar nu finns på Cementas mark. Om 27 meter överhuvudtaget kan kallas ”långt” får hågade fysiker, kartografer och eventuella bysnillen avgöra. Claes tog så fram saxen och klippte bandet. Saken var biff. Den bro som vi tycker oss ha cyklat över i ”månader” var invigd. Applåder!

Därpå inleddes det mänskliga lämmeltåget över bron – i ett besinningslöst motljus. Det var tur att bron har höga sidor – om icke hade nog hälften av lämlarna trillat av och slagit ihjäl sig.

Nedan några bilder av tåget – namnlösa.

cykelbrovandring_4

cykelbrovandring_5

cykelbrovandring_6

cykelbrovandring_7

cykelbrovandring_8

Märkt , ,

9 tankar om “sol över cykelbron

 1. Anita Hagehed Växjö skriver:

  Hälsningar och tack för all inf. vi får om södra Öland. Vi är mycket intresserade av cykelvägen och följer med spänning det fortsatta arbetet. Synd på blåsippslunden vid Albrunna. Till våren skall vi inspektera det hela. Många hälsn fr fastlandet.

  • degerhamn skriver:

   Hej fastlandet, som kanske mer än ölänningar följer bloggen… Blåsippslokalen är puts väck – vad jag kan förstå. Man känner inte igen sig när man vandrar där nere utmed havet. Men sånt är livet; man kan inte få allt. Här prioriterades ”avloppsrör” före ”naturvärden”. Men en vacker dag slår kanske naturen tillbaka… 😉 /Staffanhälsningar

 2. Torbjörn Hartman skriver:

  Trevligt att Ölands längsta bro nu är invigd. Det verkar ha varit mycket folk och även uppmärksammat i Ölandsbladet. Detta fastän det inte händer i närheten av Borgholm. Cykla nu varsamt på denna vackra bro så att alla vi, som just nu befinner oss på fastlandet, framöver kan njuta av den säkra luftfärden.
  Väldigt fina bilder! Jätteroligt att ta del av dem om än på avstånd.

  • degerhamn skriver:

   Tack. Bron håller, var så säker. Den väger 24 ton och bär nog en tankbil. Jaså, Ölandsbladet var där!? Tillåt mig tvivla. 😉
   Rent fotografiskt var händelsen extremt svår. Årets värsta ljus, ”ljungande motljus”. Det hade behövts studioblixt för att få till helt korrekta bilder. Men man tar det man har, som nån Kajsa aldrig sa… /Staffanhälsningar

 3. Torbjörn Hartman skriver:

  Ölandsbladet har digitalt lämnat en artikel som är författad av Emma Lind, och med tillhörande foto av Roland Andersson, där mycket positivt skrivs om cykelbron.
  Södra Bruket och Södra Möckleby blandas dock nog ihop.
  Finns på Ölandsbladets hemsida.
  Hoppas att ni i Degerhamn har strålande sol från en klarblå himmel. I Skåne är det soft grått.

  • degerhamn skriver:

   Ja, där ser man. Ibland är inga avstånd för stora. 😉
   Semigrått här, regn till kvällen. Men det fina i kråksången är att det nu blir mildare ända fram till och med 13 december. Våra sista till hälften utslagna sommarblommor får ytterligare chanser att blomma – runt mitten av december!

 4. Torbjörn Hartman skriver:

  På tal om blommor så har vår forsythia nu kämpat fram två små gula blommor. Det måste förklaras med den ovanligt milda senhösten i vintermånaden december, men jag ser det hellre som ett uttryck för avancerade vårkänslor.
  Nu är det bara två veckor kvar av den förkortande dagen. Sedan ligger det tidsmässigt stilla en dryg vecka för att därefter åter förlängas igen. Det är nu som ljusförhoppningarna åter frammanas och saven stiger…

  • degerhamn skriver:

   Läget är motsägelsefullt. Ur led är tiden är ett slitet begrepp som är passande i dag. Luktärten blommar och sommarmalvan har satt ytterligare knopp. Det är snart jul och 7 grader varmt – och enligt meteorologerna börjar vintern här om 30 dagar…

 5. […] fyr Fyr till fyr – projektledaren ger lägesrapport Fyr till fyr når Albrunna Mot söder! Sol över cykelbron Var är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: