vansinnet sprider sig mot söder…

Enligt vanligtvis extremt välunderrättade källor avser Trafikverket att införa 40 kilometer i timmen även genom Södra Möckleby! Nu är kon långt ut på isen och vanvettet har blivit legitimt. Förr sattes grova snedseglare på institution – i dag får de lön för att snara folk och socken. Vår högt älskade ledarskribent Sune Flisa gjorde vad han kunde i den så kallade ”Kastlösamassakern”, och redaktionen inser nu att vi behöver få tillbaka honom – till vilket pris som helst.

Andra källor gör gällande att Sune är åter i fäderneslandet Öland för ”att revanschera sig efter den pinsamma desinformationen om världens enda cykelled där det är förbjudet att cykla”. Trots den av Sune något spetsade sanningen har ”version Sune” spridit sig över stora delar av världen. Journalister och cykelexperter i USA, Indien, Australien, Belgien, Danmark, Senegal, Bolivia och Borgholm har svalt nyheten med hull och hår och flödet av ledare, artiklar och upprörda insändare svallar över och mellan kontinenterna.

Men angående den systematiska lamslagningen av södra Öland hade Sune Flisa helt rätt: Avsikten med Trafikverkets ”successivt sänkande av hastigheten är att röka ut befolkningen, paralysera vardagslivet och utplåna turismen och därmed beröva invånarna arbete och inkomster. Eller som Sune skrev i sin Kastlösaledare: `En resa från Kalmar till Ottenby ska ta minst tre dygn och slutmålet är noll kilometer i timmen – den så kallade`nollvisionen´”.

Redaktionen jobbar nu dygnet runt för att hitta Sune Flisa. Verkligheten grinar oss i ansiktet: Södra Öland är hotat! Södra Öland måste mobilisera…

PS. Se även bilder och kommentarer om förhållandena i vägsmala Näsby – där det är 70.

2 tankar om “vansinnet sprider sig mot söder…

 1. Jeanette Sköld skriver:

  Det är tur det finns någon som orkar skriva om eländet, som du Staffan.
  Jag blir bara trött på allt sånt här. HEJA STAFFAN.

  • degerhamn skriver:

   Tack för det! 😉
   Personligen älskar jag idioter och byråkrater. De visar med all önskvärd tydlighet hur viktiga andra värden är här i livet. Dårar piggar opp! 😉 /hälsningar från Staffan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: