trafikfällan i Torslunda

Det har strömmat in mejl och telefonsamtal till redaktionen. Hör och häpna: Vår ledarskribent Sune Flisas foto av trafikfällan i Torslunda är med största sannolikhet ingen PhotoShop-manipulation! Fällan finns verkligen, påstår upprörda kontakter. Och den är gillrad! Enligt Sune ska den ”ställa till med största möjliga trafikkaos i syfte att så snart som möjligt stänga ned södra Öland.”

Sune håller som alltid Trafikverket ansvarigt: ”Meningen är att man ska ta fällan för en mötesplats. När man väl kört in i boxen kommer man inte ut. Man sitter fast. När så nästa förare gör likadant och nästa och nästa är snart hela vägen en enda stor bilkyrkogård. All trafik går i stå, människor gråter och skriker, traktorer med kreatur välter, tank- och gasbilar exploderar, södra Öland kvävs och med bommar och minfält kan ön söder om Färjestaden förklaras obebodd och hyras ut som övningsfält för ryskt bombflyg – det är ju ändå redan i närheten… Sådan är strategin!”, skriver Sune i ett mejl och tillägger: ”Nu har ni ingångsvärdena. Nu gäller det att leverera. Ge mig fria händer så ska kioskvältaren få regeringskrisen att framstå som en laber bris i ett snapsglas.”

Redaktionen vågar inte ta ställning i frågan förrän ytterligare bildbevis kan läggas på bordet. Vi har därför skickat ut tre av våra bästa fotografer – alla förklädda till oigenkännlighet. Så snart bevishögen vuxit till sig återkommer vi i frågan.

redaktionsledningen

 

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: