önskelista inför 2015

Eftersom tomten blev sur på mig då jag intervjuade honom ute på alvaret blev jag utan julklapp. Nu testar jag att lämna en officiell önskelista till nyår i stället. Men är tomtegubben fortfarande grinig blir det nog ingen klapp den här gången heller.

Hur som helst, här är min önskelista för södra Öland:

 • att alla inser att ett kraftfullt bredband är ett måste och att alla tänkbara krafter samlas för en snabb bredbandsutbyggnad. Utan denna tror jag att södra Öland på sikt är dödsdömt; ingen företagare flyttar till en landsdel utan modern kommunikation och tillgång till framtidens alla möjligheter. En region utan bredband i dag kan jämföras med en utan telefon runt 1980.
 • att köptroheten till livsmedelsbutiken i Södra Möckleby håller i sig – och förhoppningsvis ökar. Min fru och jag bodde många år i en by där affären lades ned fyra gånger med några års mellanrum. Vid varje nedläggning ”dog hela byn” på bara ett dygn. Det blev dödstyst. Det blev skittrist. Man träffade inte en människa – och många flyttade.
 • att Trafikverket nyktrar till och slutar att larva sig med 40-hastigheter genom ”ökenliknande områden utan en människa”, exempelvis Kastlösa. Se till att haffa en och annan av dem som kör 100 och 150 och 200 och 250 på väg 136 i stället.

Alla läsare önskas ett riktigt Gott Nytt År – det bästa hittills!

8 thoughts on “önskelista inför 2015

 1. Torbjörn Hartman skriver:

  Vi önskar också alla Er på södra Öland ett riktigt gott nytt år av kaliber 2015!
  Ett tillägg till önskelistan är att Degerhamn skall få en riktigt bra badbrygga, gärna av solid anläggningsbetong från våran hemmafabrik. Detta kommer att bli ett stort lyft för alla oss badfreakar.
  Många Januarihälsningar i detta nya år 2015!

  • degerhamn skriver:

   En god idé, särskilt för oss som inte gillar att vada 50 meter innan det går att simma. Nån susning om var den ska byggas?

   • Torbjörn Hartman skriver:

    Inget är bestämt vad jag vet, men en lämplig plats skulle vara alldeles norr om hamnen och alldeles väster om ställplatsen för husbilar. Då blir inte materialtransporten så lång. Vill man ha en mer naturskön placering är Södra Bruket utmärkt, där Adolfs hamn är en bra början på en badbrygga.
    Så, det är bara att välja!
    Visst är det skönt att bara gå ut på en brygga, ned för en trappstege och sedan känna hur vattnet bär en i det första simtaget!
    Hilsen!

 2. Lillemor skriver:

  Och kommunalt vatten och avlopp längs hela sydöstra sidan. Gott nytt!

  • degerhamn skriver:

   Ja just! Det glömde jag. Det har ni väl önskat er i hundra år om jag inte minns fel? 😉

   • Lillemor skriver:

    Årets sommar kommer att innebära nya innovationer. Nu hämtas inte längre latrintunnor – Mörbylånga lägger ner den hanteringen. Så nya lösningar för skiten planeras. Ursäkta min öländska. Vår stenkista blev dock godkänd som hushållsavlopp. Alltid något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: