före stormen

Skärlöv i dag, eftermiddag. Vinden slår om och temperaturen stiger under en minut från + 2 till +7. När jag håller kameran ut mot havet i öster känner jag att den dansar. Stormen är på väg… Samma motiv men i sommarljus kan du se här.

FöreStormen

Märkt ,

4 tankar om “före stormen

 1. Lillemor skriver:

  Tack! Verkligen en bäckbild med fart i! Hoppas ni har det varmt och tryggt. Vi känner oss rejält inbäddade av några decimeter snö…

  • degerhamn skriver:

   Jo då, vi är inbäddade – i storm. Men vi hade ett hiskeligt snötäcke några timmar mitt på dan. Det var upp till en centimeter tjockt på sina ställen. Hälsningar!

 2. jernis skriver:

  Om jag inte missminner mig är det marken längst nere till höger som bär spår av en husgrund från en järnåldersbosättning. Närheten till Storbrobäcken var knappast en slump utan strategisk och väl vald, varför man kan anta att bäckfårans sträckning varit någorlunda intakt fram till våra dagar.

  • degerhamn skriver:

   Järnåldern… Hm. Då kan alltså grunden vara allt mellan 1 500 och 2 500 år gammal. Tanken svindlar! Apropå bäcken är botten uppströms bron ”ett enda stort kalkflak” och vattenståndet bara några decimeter. Visar det snart på bloggen. Staffanhälsningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: