vinter

DSCF1212Vi går mot vinter. Fågelsjön i Degerhamn har frusit till och det är flera minusgrader. Men ingen snö och bara 39 dagar fram till vår.

Märkt

4 tankar om “vinter

 1. Torbjörn Hartman skriver:

  Så roligt det är att se sin sommarby,Södra Möckleby, i vinterskrud på lite avstånd och med den fantastiska lilla fågelsjön i förgrunden. Sjön har ju bara blivit till efter att man har brutit kalksten där för, ja vad är det, åttio-hundra år sedan.Naturen tar över så småningom efter att vi människor har varit och avverkat.
  Ser gärna fler vinterbilder från byns miljöer.

  Tänker på att även den avverkade delen i avsnittet S om Södra Bruket så småningom kan ge en ny och fin miljö. När ljuset får tillträde på ett annat och nytt sätt kan det ge värden som kan tilltala oss framöver.

  Amazonas i sin gamla skepnad är borta och den nya tiden gryr.
  Oändligt är vårt nya och ljusa och stora äventyr.

  Hälsningar från Skåne där våren kommer om tjugonio dagar.

  • degerhamn skriver:

   Du efterlyser flera vinterbilder… Hm. Det kan faktiskt vara så att vintern började i går och slutade i dag. Nu har vi nämligen flera plusgrader igen. 😉 Men vi har klämt lagg på Öland en vinter. Om du inte tror oss kan du kolla här. Staffanhälsningar

   • Torbjörn Hartman skriver:

    Bilderna från förrförra vintern är i detta gråparadis ett riktigt skidgodis med blå himmel, gul sol och vit snö. Fantastiskt härligt! Är det då också vindstilla är njutningen fullständig. Varm choklad och apelsin i ryggan tillhör ju traditionerna på fjället.
    De gånger vi varit i skidbackar på vintern och sk badmiljöer på sommaren har jag vid motsatta tider på året funnit en speciell tillfredsställelse att komma tillbaka dit. Tex att trava upp och ned i en skidbacke på sommaren och stanna till för en medhavd fika någonstans med utsikt. Detsamma att uppleva ishårda sandstränder i Januari och där längta till sommaren.
    Södra Möckleby är för oss sommarölänningar just sol och ljus till största del och att ta del en del av vinterns uttryck där är av speciell känsla.
    Ditt senaste socialreportage där utanför Trofast är kul att ta del av. Nästa steg blir måhända en hel filmsekvens med prat och glam i närmiljöerna.
    Känn ingen press!

    Hilsen!

    • degerhamn skriver:

     Skidbackar på sommaren och playor på vintern? Ja, varför inte? Kanske ett bra förslag till resebyråer med idétorka?
     Jag skulle videofilma redan nu om bara WordPress kunde visa resultatet i bättre kvalitet. Jag har testat att lägga ut toppkvalitativ HD-video, men resultatet liknade ”indisk C-film från 1987”. Men jag ska kolla då och då om möjligheterna blivit bättre – eller om jag gjort nåt som kanske borde vara ogjort. Utvecklingen av den digitala tekniken sprintar och det är svårt att hänga med i alla svängar…
     Nej, nån press känner jag inte. Inte ännu. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: