dagens ölandsbild 106

DagensÖlandsbild_106Uppe till höger i bild ligger den, kyrkan i Ås från 1100-talet, Ölands enda med tornet vänt åt öster.

Märkt , ,

4 tankar om “dagens ölandsbild 106

 1. Torbjörn Hartman skriver:

  Mycket tydlig och stämningsfull bild över det öppna landskapet. Påminner mycket om de höstplöjda åkrar här, dvs de som inte har blivit höstsådda. Dessa senast nämnda har nu en trevlig och livgivande grön färg som bara väntar på att solen skall få stråna att växa på.
  Är bilden tagen idag har Öland samma gråa vårvinterväder som Skåne. Dock har vi snöblandat regn i hård vind, så antagligen vinner vi.

  Det verkar som att södra Öland och Skåne nu är inne i en tid som SMHI definierar som VÅR. Är dygnsmedeltemperaturen över noll sju dagar i sträck efter 15/2 så anser de att den meteorologiska våren har anlänt den första dagen av de sju efter den femtonde, alltså. Vi måste vänta ytterligare någon dag innan det kan fastställas helt, men allt talar för att våren kom till oss i måndags. Fantastiskt!
  Den begynnande våren kan man nästan inte få för mycket av, eller…?

  Tack för alla dessa fina och stämningsfulla bilder över södra Öland!
  Hilsen!

  • degerhamn skriver:

   Vi har tio dagar kvar till vår – enligt meteorologerna. Tar vi exempelvis Ystad kommer våren, rent statistiskt, i morgon. Men fick ni den redan i måndags är det bara att lyfta på hatten. Lördagsvädret på södra Öland är inte mycket att hurra för. Fem plus och regn. Men även detta väder har sin charm. I morgon lär vi få se solen igen… /Staffanhälsningar

   • Torbjörn Hartman skriver:

    Enligt SMHI har den meteorologiska våren ankommit till södra Sveriges kusttrakter för en vecka sedan. Öland tillhör dessa trakter. Vare sig man har märkt det eller inte är vårens ankomst ca drygt två veckor tidigare än vanligt. Man säga att vi ligger i framkant i år. Dé é ju gött!
    Nog om våren för nu är det ju snart sommar igen!
    Hilsen!

    • degerhamn skriver:

     Snart sommar igen låter märkligt, även om det verkligen är vår här nu. Det blåser nämligen småspik. Men 6 grader och när som helst kan det bli tvåsiffrigt. Häpp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: