dagens ölandsbild 109

DagensÖlandsbild109Som svarta och vita tangenter på pianot, muren utmed cykelleden mellan Södra bruket och Albrunna.

Märkt

3 tankar om “dagens ölandsbild 109

 1. Torbjörn Hartman skriver:

  Ljuset har nu fått mer inträde och mer spelrum i den vackra skogen. Detta kan man tydligt se, som genom pianistens ögon, på din läckra bild.
  Nu är det spännande om någon av de gamla blåsipporna finns kvar eller det endast återstår några små enstaka exemplar. Det kan vara så att det nyvunna ljuset förmår till nya växter och en annorlunda grönska. Det kan bli fint det också.
  Det ser ut som om ytan på cykelvägen blir som en gammaldags grusväg. Kan det vara så trevligt, eller skall den beläggas med asfalt senare, kanske?
  Vet man något mer om hur cykelvägen kommer att dras söderut efter Albrunna? Det vore fantastiskt att och om den dras nära Kalmarsund. Havet och ljuset är ju några av Ölands stora signa.
  Tack för alla uppdaterande bilder från vår del av ön, och alla fotografiska tips och informationer. Framför allt tycker jag att de öppnar upp och tränar en att se bilden och möjligheterna i den.
  Hilsen/

  • degerhamn skriver:

   Fin kommentar! Uttrycket ”genom pianistens ögon” gillar jag extra mycket. Det gamla ”blåsippshavet” är väck men det finns mindre lokaler med blåsippor längre ned mot sjön. Givetvis blir skogen mellan S Bruket och Albrunna naturligare och skönare när den fått växa till en tid, men de 200 meter ”natt klockan 12 på dagen” i norr kommer nog inte igen i vår generation eller ens nästa. Vad jag hört ska vägen asfalteras. Vad jag inte har hört är hur fortsättningen blir söderut från Albrunna. Den som lever får se… /Staffanhälsningar

 2. Jeanette Sköld skriver:

  Tralalalalalalal

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: