Anna Themner-Persson vann!

Anna Themner-Persson måste härmed geniförklaras! Redan kort efter publiceringen av första ledtråden i Vart är vi på väg? slog hon till med rätt svar. Vi på redaktionen kliar oss i det lilla hår vi har kvar. Hur bär sig människan åt? Är hon synsk? Har hon magisk kristallkula? Känner hon Sune Flisa som ibland kan yppa mer än han borde, eller avlyssnar hon Alvarsamts redaktion med dolda mikrofoner eller mörkerseende läppläsningskameror?

Nej, så är det inte. Svaret är enkelt: Hon är ett geni! Läs lösningen nedan så förstår ni att Anna Themner-Persson står på ett rent övermänskligt intellektuellt plan. Alvarsamts personal bockar och niger och överlämnar jättefång av virtuella blomster.

Rätt svar: Stenåsa.

3 poäng.
Vi reser från ort vars akter bildar ord som är synonymt med viss typ av maskindrivmedel (ÅNGA i Mörbylånga). Färden går till by vars för är akter i plågsam åkomma (STEN i njursten/gallsten).

2 poäng.
Målet inleds med förnamnet på den som spelade ”Äpplet” i sprängämnesrulle (STEN Ardenstam i Jönssonligan & Dynamit-Harry).

1 poäng.
Aktern i målorten är identisk med förnamn på tidigare tevemeteorolog (ÅSA Bodén), vars efternamn är namne med Norrbottenstad (Boden).

Nästa omgång publiceras i mitten av månaden.

Märkt

5 tankar om “Anna Themner-Persson vann!

  1. Jan Sellman skriver:

    Grattis Anna !! Ulla och Jan Sellman

  2. Anna skriver:

    Hälsningar Anna

  3. […] märkligare blir det då vi misstänker att Anna T-P är samma Anna som vann förra omgången. Är det så, vilket alla efterforskningar tyder på, blir mysteriet med denna människas […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: