ska museet rasa i plurret?

Kajen i Degerhamnn hamn är avspärrad – ända upp till museets västvägg. Man vet sen länge att rasrisken är uppenbar. Men ingenting händer. Eller gör det? Det vore synd om ett en sån pärla till hembygdsmuséum blev vågornas rov. Den som lever får se…

RAS_DegerhamnReflexmärket ger inga goda vibbar…

museetAvspärrningen gör att man inte ens får gå stigen runt museet för att gå in från andra sidan. Hela kajen är spärrad med kravallstaket.

Märkt ,

4 tankar om “ska museet rasa i plurret?

 1. Torbjörn Hartman skriver:

  Hela den stora hamnen i Degerhamn måste ju på något sätt underhållas och bevaras i ett skick som gör den tillgänglig för allehanda idkare. Man kan se att det föreligger rasrisk på en del ställen och att underhållet är eftersatt på många håll, utom där det måste fungera, dvs vid Cementas egen in och utskeppning. Grundmaterialet till ingjutning av bastanta kajkanter finns ju inom området och de ekonomiska muskler som behövs, bör ett multinationellt företag som Heidelberg kunna ta fram. Visst, det är stora resurser som skall fram, men om nu bygden, med alla söner och döttrar,har stöttat fabriken Cementa genom åren, så kan det nu vara läge att återgälda med en rejäl upprustning av vår hamn.Detta borde kunna göras i samarbete med kommun och län, för bygdens bästa. I praktiken och inför framtiden – en bra investering.
  Säger jag, som varken har arbetat på Cementa AB eller betalat inkomstskatt till Mörbylånga.

  • degerhamn skriver:

   Personligen har jag inga kunskaper om vem som ansvarar för kaj och hamn. Men kajen har varit dålig under lång tid. Mycket i dag går långsamt. Det är mycket mañana här och var; man byter inte räls eller sliprar förrän tåg spårar ur. Och den saken är säker: Ramlar museet i drickat ger jag fan i kajerna. 😉

   • Torbjörn Hartman skriver:

    Är det inre så att om man just inte ger fan i kajerna alldeles i anslutning till byggnaden, utan förstärker dem med Cementas egen anläggningsbetong på ett stabilt sätt så förlänger man livslängden på vårt kära hembygdsmuseum.
    Då man ändå har alla maskiner framme, personal på plats och betongrören fyllda med innehåll som bara inte vill annat än fara fram, så bara fortsätter man tills hela hamnens kajkanter är förstärkta.
    …mm, det verkar inte så tokigt…
    …det blir nog bra det här…

    Hilsen/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: