lär dig trolla med kameran

Wångenhage_blogg

Hur tar man en sån här bild? Hur pressar man ihop 300 meter så de ser ut som 50? Du får svaret i min halvdagsfotokurs. Kursen är för nybörjare. Vi börjar från noll med det kanske allra viktigaste: Hur du ska hålla kameran och hur du ska trycka av på rätt sätt. Vi lär oss hur vi ställer in de viktigaste knapparna och reglagen – och sen kör vi hårt!

Kursen betonar det praktiska fotograferandet och tar bara upp den nödvändiga teorin. Men även du som plåtat ett tag kommer att få ”aha-upplevelser”. Vi lär oss att ”fotografering är att förstå ljus”. Vi plåtar landskap, porträtt, grupper, blommor, hus. Vi lär oss med- och motljus och att fotografera med blixt i solsken. Vi får mer än ett hum om bildkomposition. Du lär dig skapa djup i bilden. Du lär dig skapa rörelse i bilden av sånt som rör sig. Vi lär oss använda reflexskärmar och undvika färgsmitta. Och så tränar vi oss i den viktiga konsten att beskära – helst redan i sökaren.

Att kolla om du exponerat rätt i kamerans monitor är ett farligt lotteri. På kursen lär du dig det enda rätta sättet. Ett riktigt udda tips handlar om hur din kamera ska vara inställd då du inte använder den – för att som möjligt hinna fotografera ”det fantastiska” – som kanske bara dyker upp en enda gång i livet. Och när du tagit dessa sensationella bilder vill du kanske veta hur tidningar och andra medier vill ha dina foton? Till och med den frågan får du svar på.

Till kursen hör en cd med mycket matnyttigt innehåll. För dig som aldrig har behandlat en bild i dator ger jag enkel och detaljerad vägledning om hur du hämtar ett bra gratisprogram och installerar det – samt hur du med tre enkla musklick gör dina bilder ”minst dubbelt så bra” – rent tekniskt. Du lär dig viktiga skillnader mellan foton för utskrift och att se på datorn – och för utlägg på webben, förstås. Jag tipsar också om hur du lagrar dina bilder, både i ”molnet” och hemma.

Spikade kursdagar är hittills lördagarna 11 och 18 juli, men blir vi några till – utöver de redan anmälda tolv – kan jag tänka mig att köra en kurs till i slutet av juli eller början av augusti… Häng med du också! För en hundring lär du dig de viktiga grunderna och får cd med mina tips i text, bild och inspirerande ljudfiler.

Du läser mer om fotokursen här. Icke bindande anmälan kan du göra per mejl: alvarsamt@yahoo.se

Välkommen.

Märkt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: