dagens ölandsbild 114

Dagens-Ölandsbild-114Någon sa mig: ”På Öland blåser det hårt 360 dar om året. Övriga fem stormar det.” Detta foto är alltså unikt.

Märkt

4 tankar om “dagens ölandsbild 114

 1. Torbjörn Hartman skriver:

  Det är ju klart att det blåser en del på en ö som ofta kallas för solen och vindarnas ö.
  På sommarhalvåret, då solen ofta visar sitt ljus och sin värme, är det rätt gött att det fläktar lite.
  Den känslan som visas i din stämningsfulla bild är inte så sällsynt i sommarens högtryck, tycker jag. Det magiska med Öland är ju det ljus som havet reflekterar och i det som en etthundraåttiogradig himmelskupol ger. Detta flacka landskap och att man aldrig är längre från havet än sju kilometer är unikt.
  Här är som gjort för långa cykelturer på nyanlagda cykelbanor, från fyr till fyr, och alltid med en god medvind i ryggen.
  Hilsen/

  • degerhamn skriver:

   Jag skrattar gott åt din mening _ _ _”och alltid med god medvind i ryggen.” Minns en gång jag cyklade ned till Långe Jan i ren motvind, över 15 meter per sekund. Det var oerhört plågsamt men jag tröstade mig med att jag skulle segla hem utan ett enda tramptag. Framme vid fyren blev det kav lugnt. Alldeles tyst och stilla i fem minuter och jag befarade det värsta. Och mycket riktigt… I ett huj kom nordan i ännu värre speed. Jag var nära till gråten och väl hemma – runt midnatt – gick jag igenom tidningens moped- och motorcykelannonser och svor på att jag aldrig mer skulle hoja till fyren. /Staffanhälsningar

   • Torbjörn Hartman skriver:

    Ja, det kan vara ett gissel att ge sig ut och utmana vindarna. På Öland har man inte så många alternativ att gömma sin cyklats. Detta fantastiska flacka landskap ger många vindar en rejäl startsträcka och det är märkligt hur dessa till slut ändå alltid kommer att omge en. Var man än är och vart man än ska.
    Detta du beskriver hände oss också i en badutflykt till Öresund en gång i tiden. Då vet jag att vi på hemväg rabblade Owe Törnqvists slagdänga: ” …och vinden vände sig i öster och i väster kom en …nej, i vårt fall kom ingen spårvagn!
    Det positiva är ju dock ändå den relativa träningseffekt man får av att cykla på en trög cykel i rejäl motvind. Iofs ingen man tänker på i den stund, men ändå…
    Hilsen/

    • degerhamn skriver:

     Öland är bra på många sätt. Väldigt många. Men motvinden som cyklist blir jag aldrig vän med. I den uppdaterar jag mitt synnerligen omfattande lager av svordomar. /Staffan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: