superlille vann!

Segrare: Signaturen superlille. Två minuter efter publiceringen av ledtråd nummer tre slog hen till med det rätta svaret i tävlingens hittills svåraste omgång. Alla i Alvarsamts redaktion passar på tillfället att hinka i sig av den flödande champagnen och utropa: Grattis, superlille. Grattis!

Taktiskt sett la superlille upp matchen på ett i det närmaste perfekt sätt och väntade precis så länge som behövdes för att alla pusselbitar skulle falla på rätt plats. Från och med nu är superlille inskriven i Ölands märkliga historiebok bland kungar och diktare, slödder och genier.

Rätt svar: Enetri.

Lösningen:
Från vinnande (seger) spefågel (fyr) (Segerstads fyr) kör vi söderut mot by med kopplingar till medel (tri) i skadlig ovana (sniffning). Spefågeln är en båk (fyr) och vi sniffar i målbyn. Fyren ligger som redan sagts norr om målet där berusningsmetodens rengörningsmedel (tri [trikloretylen]) är akter och ett träslag (ene) är för = Enetri.

Häng med i nästa tävlingsomgång om cirka två veckor…

Märkt

4 tankar om “superlille vann!

 1. Louise skriver:

  Kul o klurigt.

  • degerhamn skriver:

   Och svårt! Och så svårt blir det nog framdeles, eftersom kvinnorna är rent makalösa på snabba lösningar. Efter några omgångar råder inget tvivel om vilket kön som är intelligentast. 😉

 2. superlille skriver:

  Tack! 🙂
  ”Det var så roligt att komma fram!” sades det ofta till Hasse Tellemar på den gamla, goda tiden, kanske t.o.m. av Lena Nyman i den berömda sketchen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: