den stora flykten

Vi skulle dränkas som råttor. Press och väderlekstjänster gjorde gemensam sak och skrämde upp allt som skrämmas kunde. Under dagen har riksmedier rapporterat om ”flykten från Öland”. Det monsunliknande oväder som enligt nordiska vädersiare och sensationskåta murvlar skulle fälla en månads regn under en enda dag uteblev. Vi såg inga ljungande blixtar och hörde inga fruktansvärda dunder över södra Öland. Men siarnas svartmålningar blev för mycket för turisterna. De flydde hals över huvud i såna oerhörda mängder att Ölandsbron korkades igen.

Men vad flydde man? Och vilka flydde? Vi kan bara konstatera att det regnade lätt en timme eller tre. Och en och annan knall hördes högt högt där uppe i det blå. Men är det så märkvärdigt en svensk julidag? Sen kom solen och vi cyklade runt och kunde inte se en enda en som hade flytt, förutom nån enstaka syrier som flytt av helt andra skäl än regn. Det är knökfullt nere i Degerhamn och vädret är prima och vi har haft över 20 grader under kvällen, +18 så sent som klockan 22:00.

Så frågan kvarstår: Varför flydde man?

Ölandsflykt_6Degerhamns ställplats under tidig kväll.

Ölandsflykt_3Mete i lugnt vatten vid bryggan i Degerhamns hamn.

Ölandsflykt_7En fridens kvällshimmel över ön som turisterna flydde från. 19:10 var det +20,5 grader, svag vind, nästan ingen sjö. En fin dag går till ro.

Märkt ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: