man undrar

Övädret drar in – Öland överges, skriver Aftonbladet och ser ut att mena allvar. I texten får man uppfattningen att läget närmar sig katastrof, Många lämnar Öland lyder en mellanrubbe. Men allt är som bekant relativt. Visst föll det några regndroppar en stund och visst hörde vi åskan fem till åtta kilometer upp. Men nu är det uppehåll och frid och fröjd och ungefär svensk normalsommar.

Man blir så trött…

Märkt ,

6 tankar om “man undrar

 1. jernis skriver:

  Käre Staffan!
  Huruvida det regnar i Södra Möckleby eller inte är faktiskt helt ovidkommande i sammanhanget. För den genomsnittliga huvudstadsjournalisten omfattas Öland av Böda Beach med förorten Borgholm samt södra udden belägen vid brofästet. 😉

  • degerhamn skriver:

   Du har rätt, jernis. Och om vi håller oss till de lokala medierna är situationen nästan lika illa. Men där går sydgränsen faktiskt ända ned till Mörbylånga, du vet den där hålan där Långe Jan står och blinkar… Det var likadant i Jämtlands län, som medialt sett omfattades av Jämtland punkt slut. Endast i undantagsfall, oftast om ”kungen”, ”björnar” eller ”guld”, omnämndes kusinen från landet: Härjedalen – ett helt landskap.

  • degerhamn skriver:

   Nu hänger även DN på. Folk flyr Öland. Men här skiner solen nu och vi har 20 grader i råskuggan klockan 18:30. Tror jag går ned och badar en stund för att slippa hettan…

 2. Anonym skriver:

  Solens och vindarnas ö kallas den ibland. Ett eget klimat t.o.m . om man jämför med fastlandet ett par mil bort Det kan ösregna där och vara blå himmel över Öa.
  Det vanligaste är väl fronter från sydväst som då ofta missar just södra Öland, vilket kan ge översvämmade källare i Mörbylånga och noll nederbörd i Kastlösa.
  Att folk flyr från ön kan vara så enkelt att det kommer mer regn på norra ön när ett regnområde drar förbi.Det är ju där storstadsjournalisterna OCH turisterna finns.
  Var glada för att ni är där solen skiner på er.Hur ofta har inte Ölands södra udde toppat
  ligan med antalet soltimmar hur ”dåilg” sommaren än har varit. Vill man kan man grotta ner sig på SMHI,s statistik och jämföra .Det kanske var så dåligt där som de skrev i tidningen.
  Här har det regnat 9 timmar idag.Någonstans skiner SOLEN !!

  • degerhamn skriver:

   Förutom om flykt och regn så skriver du en intressant sak: ”Solens och vindarnas ö”_ _ _ När jag kom hit ”visste” jag nånstans i bakhuvudet att man för inte så länge sen skrev ”Solen och vindarnas ö”, alltså utan genitiv-s på solen. Men alla skrev som du och jag började tro att jag hade drömt. Men förra året såg jag ett slags flagga i en utställning på Länsmuseet med texten ”Solen och vindarnas ö”. Jag hade alltså inte drömt! Man undrar onekligen varifrån en sån ”språklig felaktighet” kommer. Hur som helst är den värd att vårda. Detta om något helt annat. 😉

   • Anonym skriver:

    En sol + flera vindar. OK (Öst, väst etc). Singularis, obestämd form kanske? = Sol och vind ö. Hur tänkte man egentligen. Det var väl lite hysteri ett antal år sedan när alla städer eller kommuner skulle ha en egen slogan.Kan denna ha varit startskottet på företeelsen. Bra”spaning” annars.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: