Ewa vann omgång 11!

Jag har kontaktat pastorsexpeditionen för att ändra mitt namn Staffan till Susanne. Det går inte att fortsätta livet som man. Vi är ju helt värdelösa, en skam för Öland, för hela nationen. Ingen man har hittills vunnit Vart är vi på väg? Jag trodde på omgång elva, men fick åter tji.

Det krävdes bara 43 minuter för Ewa Svärd att klura ut lösningen. 43 minuter! Man baxnar. Man förstår inte. Man gråter. Man lider. Och man blir glad för Ewas skull. Hon är nu hjältinna för dagen, för månaden, för året – och för all framtid. Vi andra – vi dödliga – har fått njuta av ett intellektuellt glansnummer av yppersta världsklass.

Lösningen:

Vi går från Gärdslösa till Långlöt.

Den knappa halvmilen går vi mot söder, från ort (Gärdslösa) vars slut är namnet på känd figur (Slösa) i Sveriges äldsta tidning riktad mot barn (Lyckoslanten). Tidningen i den i förra ledtråden är Lyckoslanten. Målortens efternamn kan lokalt stå för betesvall (löt). Vi går från ort där E J S (Erik Johan Stagnelius) föddes 1793. När vi når målet (Långlöt) ser vi att där finns både kyrka och mosse.

Kan någon man matcha kvinnorna i nästa omgång, eller är ordet nej hugget i sten?…

Märkt

2 tankar om “Ewa vann omgång 11!

 1. Ewa Svärd skriver:

  Hej och Tack för en klurig och rolig tävling. Jätteglad att jag blev vinnare i omgång 11.
  Ser med spänning fram emot nästa ” Vart är vi på väg”.
  Bästa hälsningar Ewa

  • degerhamn skriver:

   Skoj att du tycker tävlingen är skoj, Ewa. Det verkar många tycka för besöksfrekvensen på bloggen går upp när det är dags för frågelek.
   Du var duktig. Jag förstår inte hur vissa – kvinnor! – kan klämma fram rätt svar på svåraste nivån. Det är många gånger obegripligt – för en man. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: