Jernis vann omgång 12 av vart är vi på väg!

Det har skapats historia. Världen blir sig aldrig mer lik. Man kommer att indela tideräkningen i Före Mansvinsten och Efter Mansvinsten. Folk springer omkring på gatorna som yra höns och skriker Han gjorde det! Kyrkklockorna klämtar. Tidningarna ringer. Obama mejlar: Is it true? Putin mejlar: Поздравляя Jernis от меня и русского народа. Sune Flisa skickar brevduva från sitt kloster i norra Indien: Nu skiter jag i religionen och vänder hem till min barndoms by, Kvinnsvälta. Jernis har andligen befriat mig. Nu ska jag hem och slåss på barrikaderna igen.

Det är alltså sant. En man har vunnit Vart är vi på väg? En man! Han heter Jernis, är flitig och rolig bloggare och bor periodvis på ön. Hela redaktionen hurrar. Jernis räddade det manliga släktet från den totala förnedringen. Elva omgångar har vunnits av kvinnor. Men i tolfte omgången slog han till, Jernis! Vilken kille!

Lösningen
Färden går på väg 136 från ort (Ottenby) till by (Nabbelund) – i det närmaste så långt ifrån varandra som det är möjligt på Öland, 144 kilometer. Vi kör inte söderut. I målet (Nabbelund) återfinns smeknamn (Abbe) på känd svensk framliden (Albert ”Abbe” Bonnier jr)- och levande! (Albert ”Abbe” Bonnier) – företagare med gutenbergska anor (Albert Bonniers Förlag). I orten (Ottenby) står fyr (Långe Jan). Norr om målet (Nabbelund) står fyr (Långe Erik). Byn (Nabbelund) har hamn i vatten (Grankullaviken) med kvinna från Dalarna (kulla).

Runt månadsskiftet tävlar vi igen…

Taggad

6 thoughts on “Jernis vann omgång 12 av vart är vi på väg!

 1. jernis skriver:

  Ett av dina tuffaste beslut någonsin förstås. Det ska du för evigt ha min innerligaste och djupaste cred för, att ingen ”centralt placerad källa” läckte något till redaktionen på Nyhetsmorgon.

  • degerhamn skriver:

   Broder. Du ska veta att Alvarsamts redaktion är lika sluten som en hermetiskt försluten kopparkapsel för radioaktivt avfall. Nyhetsmorgon och en del andra tvivelaktiga gammelmedier ringde visserligen men åkte på pumpen redan i växeln. Att ta sig förbi vår växeltelefonist ”Tuffa Sara” är som att försöka simma genom polarisen. Inte ens Sune har läckt, trots sitt svårtyglade temperament. Nä, nu ljuger jag. Det var han som tipsade Putin. För det fick han 5 000 rubler, pengar som han nu skamset har skänkt till en välgörenhetsinstitution.

 2. Kristina, Nedra Segerstad skriver:

  En tröst för manssläktet är väl att dessa svåra fall konstrueras av en man!

 3. Jeanette Skölda skriver:

  Hahaha,vilken tur att det äntligen blev en man som vann, annars hade du väl gått ner för räkning och ställt dig och begrundat detta på träbron.

 4. […] som räddade den manliga äran vid den tidpunkt då hela manssläktet var på vippen att gå under. Jernis blev legendarisk och Tony följer nu upp med en lika makalös insats. Grattis, Tony. En medalj i ädlaste kattguld […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: