jakten på värme – och en smula kärlek

Den varma, svartasfalterade cykelleden Degerhamn-Albrunna lockar insekter i mängder. På bara några meter led ”umgicks” vi häromdagen med fyra gräshoppor och en gigantisk larv. Ingen av dem räddes oss. Vi kunde till och med peta försiktigt på dem utan att de flyttade sig. Vi har klena entomologiska kunskaper men tror att vägens lagrade värme fick krypen att njuta och samtidigt ”ladda batterierna”. Kanske fanns också planer på en senare parning, vem vet?

Tyvärr hade jag bara en kompaktkamera utan ordentlig makromöjlighet med mig, så nedanstående delförstoringar får duga. Det är som alltid när man fotograferar: Man tager vad man haver.

gräshoppa_2Denna hoppa var helt stationär. Den vägrade att röra på sig när vi petade på den. Längd: Ungefär sex centimeter. Hårt motljus krävde upplättningsblixt i båda bilderna.

gräshoppa_1En högbent variant nästan decimetern lång. Hen såg ut att gå på styltor. Gången var majestätiskt långsam, ja rent av ”högtravande”.

Märkt

3 tankar om “jakten på värme – och en smula kärlek

 1. Jeanette Skölda skriver:

  Kanske fastnat i den mjuka asfalten?

 2. Birger Hagman skriver:

  Hej i kväll var vi några gubbar på sjöfartsmuseumet vi har en stor modell av SS Stockholm i en glasmonter. Den vill vi ha fotograferad för att använda i en brochyr. Åtar du dej ett sådant uppdrag? Hälsningar Birger

  • degerhamn skriver:

   Självklart – om Birger frågar! 😉
   Hör av dig per mejl om lite fakta och datum och sånt. Ligger just nu sänkt i förkylning efter fem timmars stillasittande i kylan under månförmörkelsefotograferingen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: