peripeti

Det kom mejl till redaktionen. Avsändare: Sune Flisa. Alvarsamts redaktion har efter ett åtta timmar långt möte utan pinkepaus beslutat att publicera det.

– Omvärldens gigantiska intresse för frågan, speciellt i USA, Grönhögen, Syd- och Mellanamerika gör att en publicering känns ofrånkomlig, sade tf nyhetschefen Allan von Kompost under mötets slutskede och fick medhåll av samtliga 276 medarbetare. Håll till godo, kära läsare.

DSCF5303Bowlingkäglorna är borta. En varningsskylt står på sniskan som ett tragiskt minne över ett groteskt feltänkande. Foto: Sune Flisa, oktober 2015.

Sune Flisas mejl:

Efter ett uppoffrande tvåfrontskrig, nästan lika långt som det som avslutades med westfaliska freden, har jag Sune Flisa nedgjort allt motstånd och vunnit en förnuftets och hoppets seger över Trafikverkets påfund, den över hela världen i dag ökända chikanen i Torslunda. Bombardemanget mot den har utgjort front ett. Nu återstår front två: 40-begränsningen genom Kastlösa.

Utpumpad, sårad, törstig och hungrig har jag med bruten sabel och med den rena tankens spjut naglat fast den sanning som mänskligheten så väl behöver för sin fortsatta utveckling: Mot dumheten känns segrarna som störst!

Vid övergången i Torslunda – som naturligtvis måste göras helt säker för gångtrafikanterna – byggdes i andlig desperation ett slags förvänd ”chikan” bestående av ett märkligt krokigt kritstreck, garnerat med ett antal vita bowlingkäglor. Dessa käglor har, som jag Sune Flisa förutspådde, mejats ned gång på gång på gång på gång – av bilar, av lastbilar, av bussar, av älgar, av cyklister, av vinden och av andeväsen. Trafikverket har agerat kägelresare, och till slut har käglorna mer liknat hårdmanglade fendertar från regalskeppet Vasa än effektiva varningsstolpar för vägbruk under 2000-talet. Tanken med chikanen var god, men utförandet skapade ideliga förvirringar, panik- och krockungar.

Nu är äntligen de vita bowlingkäglorna borta, och jag Sune Flisa för därför över all trupp från front ett till front två, ty även det kriget ska naturligtvis vinnas. Efter några nätters firande med stärkande våtvaror tillsammans med mina heroiska mannar på nattklubben La Dolce Vita ute på alvaret återupptas striderna i gryningen någon av de närmaste dagarna. Och jag konstaterar: Mot frihetstörst är nederlaget axiom.

med ödmjuka hälsningar

Eder Sune Flisa,
härförare

suneflisa
Sune Flisa i baren på nattklubben La Dolce
Vita
i samband med en stridsledningsövning
våren 1976. Foto: Stina Troll.
Märkt , ,

7 tankar om “peripeti

 1. Anonym skriver:

  Tjära Sune Flisa !! Du och Dina medkämpar i den rättfärdiga striden mot Trafikverket önskas All FRAMGÅNG !!! Slut leden och rikta in kanonerna !!! Segerkransen kommer att i triumf pryda Din skalle!!

  • degerhamn skriver:

   Så länge det finns såna som du finns hopp inför framtiden. Mot friheten! Mot den sunda tankens livsrum! /ödmjuka hälsningar från baren i La Dolce Vita, vännen Sune Flisa

 2. Anonym skriver:

  Bra jobbat! Lycka till med nästa uppdrag❗️

  • degerhamn skriver:

   Tack för det. Mina mannar och jag har precis tömt den stora segerkalken och åter svurit eden om att befria södra Öland från alla slags onusens, mentala eller logistiska, politiska eller religiösa. Nästa mål är följaktligen ”snigelstigen genom Kastlösa”, av förnuftigt folk förlöjligad över hela vår värld. Ett fritt södra Öland är målet. Vad som händer norr om bron rådbråka vi icke våra sinnen med, ity ”Norr är norr och söder är söder, och aldrig mötas de två”, som Rudyuard Kipling skrev redan i slutet av 1800-talet./ödmjuka hälsningar från vännen Flisa – Sune Flisa (som J Bond brukar presentera sig)

 3. Jeanette Sköld skriver:

  Hahaha, bra gjort, som sagt nu är det Kastlösa som gäller, jag blir ful i mun när jag åker igenom där.

 4. […] vare er försvann chikanen i Torslunda. Tack vare er lagades ”tvättbrädan i Södra Möckleby”. Tack vare er målades […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: