dags att banta?

DSCF6066Cykelbron mellan Södra Möckleby och Södra bruket har begåvats med nya skyltar. Du som har modet att ta dig över bron bör veta din vikt. Märket betyder nämligen ”max 12 tons bruttovikt”.

Märkt ,

4 tankar om “dags att banta?

 1. Arne Lindh skriver:

  Vilken tur att vi hann cykla över där innan skylten kom upp!

 2. Torbjörn Hartman skriver:

  Det är imponerande att man satsar så mycket på vår fina cykelväg. Det måste finnas mycken god ingenjörskonst bakom en enkel cykelvägsbro för att den skal tåla tolv ton. Menar man tolv ton totalt över hela bron på en gång eller kan det vara per kvm eller kanske per timme?
  Under alla omständigheter är det en fantastisk bro på många sätt. En vacker sak till det yttre och stabil att cykla på. Har man ett halvpumpat däck så får man även en ljudupplevelse med sig då man far över de tvärställda golvbrädorna. Och märk väl: – I båda riktningarna!
  Nu hoppas vi att fortsatt cykelväg ned mot Grönhögen kommer att dras så nära Kalmar Sund som det bara är möjligt. Att få ta till sig havets närhet under cykelturen är en stor naturupplevelse och så öländskt dessutom. Eftermiddagar och sommarkvällar med solen i sidan måste locka många presumtiva cykelturister att återkomma och njuta. För att inte tala om oss som helt eller delvis bebor den södra delen.
  Vädret, enligt bild, verkar vara hyfsat för nya översiktsbilder. Det är häftigt att se Dina flygbilder över nejderna, i ett alldeles lagom högt perspektiv. Kanske över Södra Möckleby med blommande ringblommor och vresrosor i trädgårdarna denna gång?
  Vi har just nu det gångna dygnet, i Skåne, haft en stark vind med mycken blötsnö i och temperatur kring nollan, så det öländska vädret framstår som vanligt mycket attraktivt. En bra sak med hösten är att: – Sedan är det bara vintern kvar innan det blir vår igen!
  Tack för mycket fina flygbilder, och andra också naturligtvis!
  Hilsen/

  • degerhamn skriver:

   Tack för din långa och positiva kommentar, Torbjörn. Om cykelbron kan bara sägas gott och vi är nog de som sliter hårdast på dess ”klapprande yta”. Fortsättningen från Albrunna blir avgörande för om leden kan klassas ”absolut toppklass” eller får finna sig i det lägre betyget ”toppklass”. Ska leden gå långa sträckor på 136:an måste tyvärr betyget sänkas ytterligare. 😉

   Angående flygbilderna kan sägas att de hittills har varit på ”testnivå”. Mycket snart, kanske redan vid nästa flygning, blir bilderna mycket bättre – tekniskt sett. Orsaken är en ny och mycket bättre kamera och ny rigg som ger större variationsmöjligheter. Den som är intresserad av kitefakta kan läsa min andra blogg, 100 meter upp. Ligger vindarna rätt kan nästa flygning mycket väl göras över Södra Möckleby. Den som lever får se…

   Som du säger: Nu är det bara vintern kvar innan det blir vår igen! /Staffanhälsningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: