I röret…

Ingen vet hur många blomsteruppsättningar vårt lokala historieorakel Gösta Wahlgren har mottagit efter sina föredrag om tider som flytt. Under gårdagens föreläsning om Södra bruket kallade han brukets snart 300-åriga historia för unik. Jag vill påstå att även Gösta Wahlgren är unik. Med 200 pärmar lokalhistoria hemma i villan i Dalsjö borde han utnämnas till hedersprofessor i historia vid Linnéuniversitet – snarast!

GöstaW_RolfHGösta Wahlgren och Rolf Hansson, två gamla arbetskamrater från Cementa. Gösta får blomman efter sitt föredrag om livet på Södra bruket i går, tisdag. Plats: Församlingshemmet i Södra Möckleby.

I röret ligger inte mindre än två inlägg som emanerar ur Gösta-föredrag. Det första har legat på lager sedan i våras. Det handlar om ett förfärligt hårt levnadsöde i Degerhamn; en kvinna som gick igenom så många personliga tragedier att man inte kan förstå hur hon orkade leva vidare. Det andra inlägget handlar om det Gösta berättade om i går: brukets slingrande och dramatiska utveckling genom tre århundraden.

Att fotografera produkter – kärl, prylar, mat – kan kräva utrustning för tiotusentals kronor för den professionella fotografen. Men i Alvarsamts fototips får du nu några hintar om hur du produktfotograferar med en extrautrustning som kostar ”en spänn eller två”.

Det blir också ett rörande inlägg med titeln Den eviga sorgen.

Och Vart är vi på väg? är fortfarande långt ifrån avgjord… Sista ledtråden läggs ut i morgon klockan 08:00…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: