superlille vann – igen!

Inom vetenskapsvärlden är man noga med att inte allt för snabbt kalla något för trend, att inte för tidigt slå fast att något är vetenskapligt bevisat. Alvarsamt följer dessa högt ställda kriterier. Vi stöder aldrig efemära kvasisanningar. Men i dag vill Alvarsamt för evigt slå fast den sanning som vi så länge har betraktat som ”Sanningarnas SuperSanning, SSS”, nämligen att kvinnan är smartare än mannen.

Insikten kan för ett otränat öra låta både självgod och förhastad, men Alvarsamt ställer sig – som alltid – på barrikaderna och konstaterar att vi gör denna genusvidriga konklusion efter årslånga studier av mängder av tävlingsresultat och annat välunderbyggt vetenskapligt kognitivt material destillerat ur livets grottekvarn, ur alla hörn, från alla gömslen och i alla skrymslen. Kvinnan är överlägsen mannen! Vilket skulle bevisas, VSB.

Alvarsamt inväntar nu Kungliga Vetskapsakademiens medhåll och överdådiga hyllningar i insikten av detta faktum som – enligt vår mening – bör kallas ”en sjumilastolpe i den mänskliga utvecklingen.”

Kvinnan är alltså smartast. Senaste Vart är vi på väg? bär syn för sägen. Superlille svarar rätt efter bara en timme och 29 minuter efter att den första ledtråden lagts ut. Andra svarar också rätt, men betydligt längre in i tävlingen. Vilken gång i ordningen superlille tog hem den eviga berömmelsen har vi på redaktionen ingen aning om. Vår räknesnurra – konstruerad av vår skarpsinte medarbetare Sune Flisa redan under förhistorisk tid – räknar bara ental, alltså 0 till med 9. Sune tyckte det räckte på den tiden då Bill Gates ansåg att 640 kB arbetsminne borde vara tillräckligt för vilken datoranvändare som helst och då kommunikationsminister Ines Uusmann menade att Internet var en fluga som kanske blåser förbi.

Bill blev senare dollarmiljardär, Ines slickade såren och drog sig undan som generaldirektör för Boverket och Sune blev senare avskedad paketutkörare på posten i Vridehult. Slutet kom efter att Sune i ett vredesutbrott ha nedkallat djävulen och vrålat: Ska det vara så jävla noga att vartenda paket ska hitta fram till mottagaren kan ni köra ut dom själva. Lite svinn räknar alla med – även gud och tomtefan! Påståendet gick icke hem hos den postala ledningen i Stockholm och Sune återvände till alvaret för läsning av persisk lyrik, jonglering med jadestenar och solosång av Eddie Meduza-låtar i fullmånens sken…

Ja, så kan tankarna gå och minnena vandra när man arbetar tillsammans med genier. Grattis, superlille! Om du har tid och lust får du gärna berätta i en kommentar hur du kunde lösa gåtan så snabbt. Vad tog du lösningen på?

Lösningen:

Vi åkte från Runsten över Spjutterum och Lopperstad tillbaka till Runsten.

Vi har lämnat från- (Runsten) och målbyn (Runsten) och kör genom byn (Spjutterum) som har rum för inbyggd gren (spjut). 98,48 (meter = manliga världsrekordet). Vi har då bara tillryggalagt en dryg kilometer av vår mycket korta triangulära resa. Svetsdjur (svetsloppa) + programledare (Carl-Ingemar Perstad) för länge sedan nedlagt teveprogram om kommunikationer (Trafikmagasinet) kan ge dig nästa – men inte sista – ort (Lopperstad) i triangeln. I den här byn är ägg faktiskt rörande.

 

Märkt

4 tankar om “superlille vann – igen!

 1. superlille skriver:

  Rum för inbyggd gren: ja, grenen var spjut (efter googling. Jag skrev in siffrorna i sökrutan och vips kom en rad förslag upp). Mina tankar följde Ölandskartan och fastnade på Ullevi, utanför Gårdby. På Ullevi kastas spjut, men där syntes ingen triangel till… Triangeln hittade jag i Runsten, men vilken av orterna Runsten och Lopperstad är rätt? Jag och maken (Jernis) drog i princip lott om vem som skulle svara vad – och även där segrade jag! 😉

  Men det var först efter ledtråd 2 som den som inte ägnade sig åt lottdragning kunde utesluta Lopperstad. Så var det med den enorma klokheten. 😉

  Vi tackar för en trevlig tävling och önskar er stilltje och kavlugnt framöver!

  • degerhamn skriver:

   Hela redaktionen sitter och kappgråter… Det är så vackert. Det är så intelligent. Du och Jernis får ursäkta… Snyft… Men vi måste gråta färdigt. Så smart, så… /Redaktionshälsningar

 2. Jeanette Sköld skriver:

  Grattis superlille, namnet säger ju allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: